Test és lélek

Végre kettesben! - Valentin nap illóolajokkal

Annyira szeretem a családi vakáció nyüzsgését, színes programjait, a letörölhetetlen boldog mosolyokat a gyerekarcocskákon! De mégis – ezzel együtt és ennek ellenére – mindig szakítunk időt férjemmel, a gyermekeim letagadhatatlan apjával a kettesben eltöltött napokra. A mi családunk így teljes. Igen, a családunk: anya, apa és még a gyerekek is. Nincsen versenyautó bivalyerős motor nélkül. Mivel mi ketten vagyunk a családunk motorja, a szerviz elengedhetetlen…

Évente legalább kétszer. De mióta nagycsalád vagyunk, nagyobb igényünk van férjemmel a légyottokra. És akkor nem szempont a bababarát szállás, sem a pótágy, sem a vakdugó, és még a babakád sem, a legalább két légtér és a babamenü sem jut eszünkbe… olyankor újra szemtelenül fiatalok vagyunk, gondtalanok, egy kicsit gátlástalanok is és csak egymáséi minden figyelmünk és gondolatunk. Mi azon ritka szerencsés helyzetben vagyunk, hogy tágabb családi körben megoldott a három örökmozgó felügyelete. (Ezért nem tudunk eléggé hálásak lenni!) Mi ezt nem vagyunk restek kihasználni, ami mindenkinek nagyon jó! Kisfiúnak, nagyobbacska fiúnak, nagylánynak, nagymamának, nagynéninek és apának, meg anyának is!

Gyakran találkozok olyan (túl)aggódó édesanyával, aki el sem tudja képzelni, hogyan tudna szívének féltett kincse nélküle, az anya nélkül lefeküdni, megvacsorázni, s talán még jól is érezni magát... Édesanyák! Jó hírem van! Remekül, örömmel, boldogan, mosolyogva! Higgyétek el, olykor nekik is jár a szabadság!  Kicsit jó anya nélkül lenni, hogy aztán kitörő örömmel mindannyian feltöltve folytassuk kötelességekkel tarkított közös és boldog életünket! Még több energiával, még több ötlettel, inspirációval és sokkal-sokkal több türelemmel! Gyereknek és felnőttnek egyaránt szükségeltetik! 

S amikor elcsigázottan, a szürke és stresszes, túlfeszített hétköznapokból végre kiszakadunk, autóba ülünk, vagy repülőre szállunk, nehéz az átallás. Mivel nincsen kikapcsoló gomb, ott zakatol a fejünkben a rengeteg tennivaló: az ovi, a bölcsi, a suli, a félévi bizonyítvány, a farsang, a munkahelyi teendők, határidők… és közben feszülten várom a kikapcsolódás felszabadult lebegését… feszülten… mert csak két éjszakát tudunk eltölteni kettesben, jó lenne mihamarabb egymásra hangolódni… de ez sajnos nem megy varázsütésre. 

Vagy mégis? Az illóolajok, igen! Az illóolajok! Az illóolajok, melyek oly csodás alkotása a természetnek, segítenek. Mint mindig. Most is. Szeretnék lenyugodni, s nő lenni a büszke férjem oldalán! Ezért olyan olajokat fogok a párologtatóba csepegtetni, amik remekül illenek a közelgő Valentin-nap romantikus hangulatához. Legyen közte az ilang-ilang, a libbenő kacér szoknya, a geránium, a simogatóan lágy nőiesség! Keverek hozzá citromot is a játékosságáért! Afrodiziáló hatásáról híres a gyömbér és kardamom mellett a kínai fahéj, pacsuli és a légies rózsa is!  Férfiak nemi vágyára hatásos a gyengéd illatú sziámifa, gátlásokat fog feloldani a muskotályzsálya és a jázmin is. Válogathatunk kedvünkre, a hangulat adott, nem felejtem a finom bort sem behűteni!