Ki mondta, hogy a pörköltnek kötelező eleme a hús?
Most mutatunk egy egyszerű, finom és egészséges verziót, ami télen is megállja a helyét a családi étkezések alkalmával.
Jöjjön egy pörkölt, ami vegán, de garantáltan a húsimádók is szeretni fogják, valamint hoz némi változatosságot a hagyományosan elkészített pörkölt mellett.
Amellett, hogy akár egy diétába is könnyedén beilleszthetjük ezt a remek egytálételt még igazán egészséges is. Ezzel az étellel segíthetjük, hogy családunk elegendő természetes vitaminhoz jusson télen is, hiszen a karfiol remek C-vitamin forrás és ásványi anyagokban is gazdag.
Másnap pedig munkahelyi ebédnek is kiváló lehet, tehát egy egyszerűen elkészíthető és sokoldalúan tálalható pörköltet készíthetünk, mindössze két fő alapanyag felhasználásával.
Hozzávalók
- 2 nagy hagyma
- 2 közepes fej karfiol
- só, bors, pirospaprika, olaj
A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk, a hagymát kockára vágjuk.
A hagymát az olajon üvegesre pároljuk, megszórjuk borssal és pirospaprikát hintünk rá. Erre kerül a karfiol, amit átforgatunk, majd annyi vizet öntünk alá, hogy majdnem ellepje a rózsákat. Ezt követően sózzuk és készre főzzük.
Akkor jó, amikor már puha a karfiol, de még nem esik szét.
Tipp: Durum spagettivel és tejfölös uborkával a legfinomabb, de bármely másik körettel is zseniális. Szezonban pedig érdemes kiegészíteni 1-1 paradicsommal és paprikával is, de télen ez elhagyható.
Szeretnél még receptet? Itt találsz!