Az ünnepek előtti készülődés mindannyiunk idejét felemészti, így a konyhában is kevesebb időnk jut, például vacsorát készíteni. Ilyenkor jönnek jól azok az ötletek, amivel könnyedén finom, meleg ételt tehetünk a családi asztalra, ráadásul kicsit feldobhatjuk a hagyományos ízeket, ételeket. A levesekkel nagyon egyszerűen variálhatunk, hiszen az egyik legkönnyebben elkészíthető fogások közé tartoznak. A tojásleves a magyar konyha egyik alaplevese, amit most mediterrán ízvilággal bolondítunk meg. A legjobb az benne, hogy valóban percek alatt elkészíthető.
Egy rohanós nap végén pedig ki ne örülne egy ízletes, melengető levesnek?
Római tojásleves
Hozzávalók
- 1 liter maradék (csirke)húsleves
- 4 tojás
- 1,5 ek. parmezán
- 1/4 ek só
- 1/4 ek bors
- 1/4 ek petrezselyem
- /A sózás az alapleves ízétől függően kicsit változhat, saját ízlés alapján/
A tojásokat a sóval és a borssal elkeverjük, majd lassan a leveshez keverjük, 5 percig főzzük, tálaláskor petrezselyemmel és parmezánnal megszórjuk.