Együnk

A tojásleves új élete

Az ünnepek előtti készülődés mindannyiunk idejét felemészti, így a konyhában is kevesebb időnk jut, például vacsorát készíteni. Ilyenkor jönnek jól azok az ötletek, amivel könnyedén finom, meleg ételt tehetünk a családi asztalra, ráadásul kicsit feldobhatjuk a hagyományos ízeket, ételeket. A levesekkel nagyon egyszerűen variálhatunk, hiszen az egyik legkönnyebben elkészíthető fogások közé tartoznak. A tojásleves a magyar konyha egyik alaplevese, amit most mediterrán ízvilággal bolondítunk meg. A legjobb az benne, hogy valóban percek alatt elkészíthető.

Egy rohanós nap végén pedig ki ne örülne egy ízletes, melengető levesnek?

Római tojásleves

 

Hozzávalók

  • 1 liter maradék (csirke)húsleves
  • 4 tojás
  • 1,5 ek. parmezán
  • 1/4 ek só
  • 1/4 ek bors
  • 1/4 ek petrezselyem
  • /A sózás az alapleves ízétől függően kicsit változhat, saját ízlés alapján/

 

A tojásokat a sóval és a borssal elkeverjük, majd lassan a leveshez keverjük, 5 percig főzzük, tálaláskor petrezselyemmel és parmezánnal megszórjuk.