Polentaburger
Hozzávalók:
- 25 dkg kukoricadara
- 1/2 liter natúr szójaital vagy tej
- 1 konzerv bébirépa
- 1 konzerv bébikukorica
- 1 tk. olíva olaj
- cukor
- só
- 1 kis csokor kakukkfű
- 4 db fürjtojás
- 1 kis ág menta
A szójaitalt vagy tejet enyhén sózzuk, majd megfőzzük benne a kukoricadarát. Még forrón előre frissen tartó fóliával kibélelt formákba öntjük. Megvárjuk még kihűl.
Az olajjal, sóval, cukorral és kakukkfűvel elkevert 1/2 bögre vízbe beletesszük a répákat és lefedve legalább 1/2 órára hűtőbe tesszük.
Ezt követően az egészet egy lábasba öntjük és kb. 1-2 percig letakarva pároljuk (figyeljünk nehogy elfogyjon alóla a víz!), majd kevergetés mellett elfőzzük a vizet, így a répa finom, fényes mázat kap.
A fürjtojásokat 6 perc alatt megfőzzük.
A formából kiborított polentát megtöltjük a fürjtojással, a mázas répával és a bébikukoricával. A tetejét kakukkfűvel és mentával díszítjük.
Tipp: A burgerbe kerülő hozzávalókat ízlés és évszak szerint variálhatjuk!
Még több ínycsiklandó receptre vágysz? Nézz körül Együnk rovatunkban!