4 tojást, 3 dl barna cukrot, 3 dl lisztet, 3 teáskanál fahéjjal, 2 teáskanál szódabikarbónával, 1 teáskanál sóval, 1 csomag vaníliás cukorral, 4 és fél dl durván lereszelt sárgarépával, valamint 1 dl étolajjal kikeverünk. Egy marék durvára darált dióval is gazdagíthatjuk, akkor még finomabb. Kapcsos tortaformába vagy piteformába öntjük a masszát és 40-60 percig sütjük légkeveréses sütőben.. Ha nagyon égne a teteje le is takarhatjuk az utolsó 15 percben.
Amikor kihűlt, egy-két citrom levét (1-2 evőkanálnyiit) kikeverjük annyi porcukorral, hogy aztán sűrű, fehér masszát kapjunk és ezt simítjuk rá a tortára, de az eredeti recept szerint sajtkrém kerül rá amihez 30 gramm margarint fel kell melegíteni, bele kell keverni 1 natúr sajtkrémet, 3 teáskanál vaníliás cukrot és 150 gramm porcukrot, majd ezt a kihűlt mázat kell a torta tetejére kenni.