A friss, egyből fogyasztható házi fagyihoz csak a következő hozzávalókra lesz szükséged:
- Fagyasztott gyümölcs
- Natúr joghurt
- Banán
Ízesítéséhez: Fehérjepor / méz/ porcukor ( de egyiksem feltétlen szükséges, a banán is elég, az is édesíti)
Tipp: a fehérjepor a fagyi állagán is javít, krémesebbé teszi
A lényeg, hogy a fagyasztóból kivett gyümölcsöt egyből a turmixba/ robotgépbe/ aprítóba tedd, nem kell kiolvasztani előtte. Így nem szükséges plusz jég, a joghurt és a banán hozzáadásával éppen megfelelő állagú, krémes, egészséges, házi gyümölcsös fagylaltot kapsz.
Fontos, hogy a fagyi egyből fogyasztandó, ne rakd hűtőbe vagy fagyasztóba. ( így érdemes inkább kisebb adagban készíteni)
További tippek:
Smoothie: Ha a joghurt helyett vízet adsz a hozzávalókhoz, akkor pedig egy nagyszerű smoothie-t készíthetsz.
Jégkrém: Ha formába vagy akár joghurtos/tejfölös dobozba adagolod az édesített natúr joghurtot, néhány apróra vágott gyümölccsel, vagy akár egy kanál lekvárt belekeverve, és a fagyasztóba helyezed , akkor néhány óra múlva házi jégkrémet fogyaszhattok
Egészséges, gyors, finom. Mi kell még?