A karácsonyi és az év végi konyhai hajtás után, mi nők, anyák konyhatündér üzemmódba kapcsolva nem is kívánhatunk egyszerűbben, akár előre is elkészíthető, leveseket kiválóan kiegészítő sós süteményt, mint ezt a pogácsát.
Felejtsük is el a konyhai macerát, este gyorsan állítsuk össze a tésztát, amit egy éjszakára helyezzünk a hűtőbe, majd másnap az ebédhez egyszerűen csak süssük meg.
Az egész család kedvencévé válhat, sőt a gyerekek másnapi iskolai uzsonnás dobozába is betehetjük, tehát két legyet ütünk egy csapásra.
Kapcsoljunk is anyu üzemmódba és készítsünk egyéjszakás túrós pogácsát!
Hozzávalók
- 1/2 kg túró
- 1/2 kg liszt
- 1/2 kg margarin
- 3-4 kávéskanál só
- 1 tojás a tetejére
Elkészítés
A hozzávalókat egyszerűen összegyúrjuk, folpack-kal lefedve a hűtőbe tesszük, ahol megpihen egy éjszakát, így másnap már csak nyújtjuk, szaggatjuk, tojással megkenjük, majd 180 C-ra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Tipp: A pogácsákat félbe vágva feldobhatjuk némi felvágottal és zöldséggel is, így akár reggeliként is remekül feltálalható.
Még több szuper receptért kattints ide!