Együnk

Egyéjszakás túrós pogácsa

A karácsonyi és az év végi konyhai hajtás után, mi nők, anyák konyhatündér üzemmódba kapcsolva nem is kívánhatunk egyszerűbben, akár előre is elkészíthető, leveseket kiválóan kiegészítő sós süteményt, mint ezt a pogácsát. 

Felejtsük is el a konyhai macerát, este gyorsan állítsuk össze a tésztát, amit egy éjszakára helyezzünk a hűtőbe, majd másnap az ebédhez egyszerűen csak süssük meg. 

Az egész család kedvencévé válhat, sőt a gyerekek másnapi iskolai uzsonnás dobozába is betehetjük, tehát két legyet ütünk egy csapásra. 

Kapcsoljunk is anyu üzemmódba és készítsünk egyéjszakás túrós pogácsát!

Hozzávalók

  • 1/2 kg túró
  • 1/2 kg liszt
  • 1/2 kg margarin
  • 3-4 kávéskanál só
  • 1 tojás a tetejére

Elkészítés

A hozzávalókat egyszerűen összegyúrjuk, folpack-kal lefedve a hűtőbe tesszük, ahol megpihen egy éjszakát, így másnap már csak nyújtjuk, szaggatjuk, tojással megkenjük, majd 180 C-ra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

 

Tipp: A pogácsákat félbe vágva feldobhatjuk némi felvágottal és zöldséggel is, így akár reggeliként is remekül feltálalható.

Még több szuper receptért kattints ide!