Száraz hozzávalók:
- 30 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 15 dkg cukor vagy édesítő
- 1 csomag vaníliás cukor vagy pár csepp vanília aroma
- 1 csipet só
- reszelt narancshéj vagy citromhéj (elhagyható)
Nedveshozzávalók:
- 3 db tojás
- 1 dl olaj
- 4 dl tej
A tepsibe/tortaformába:
- 2 dkg vaj
- 5 dkg barna cukor
- 2 dkg fahéj
- ½ kg cseresznye-meggy-ribizli vegyesen
- 2-3 szem sárgabarack (elhagyható)
A legidőigényesebb feladat a cseresznyét és a meggyet kimagozni, ha ez megvan, tényleg pár perc alatt össze lehet dobni ezt a könnyű desszertet.
A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd külön tálba üssük bele az egész tojásokat és a többi nedves összetevővel keverjük el.
Ezután fokozatosan adjuk hozzá a lisztes keverékhez a tojásost. Keverjük kézi habverővel, amíg sima masszát kapunk.
A tepsit vagy tortaformát béleljük ki sütőpapírral.
Ezután kenjük meg a vajjal, szórjuk rá a barna cukrot és fahéjat, majd pakoljuk rá a kimagozott, megmosott gyümölcsöt.
Az összekevert masszát óvatosan öntsük rá a gyümölcs tetejére.
Helyezzük be az előmelegített sütőbe, majd közepes hőfokon 35-40 perc alatt süssük meg. (légkeverésnél 150 fokon, 35 percig)
A teteje szép aranybarna lesz. Vegyük ki a sütőből, majd a tepsiben hagyjuk kihűlni.
Jó étvágyat!
Tipp: próbáld ki muffinformákhoz is, hogy a kis kezekből is könnyen fogyasztható legyen. Akár muffinként, akár kis kockákra szeletelt sütiként nagyszerű útravaló is lehet - szalvétát azért készíts! :)