Nutellás forrócsoki (1 adag)
A mogyorókrém és a forrócsoki házasságából nem sülhet ki semmi rossz!
Hozzávalók:
1 evőkanál Nutella vagy más mogyorókrém
1 evőkanál csokoládéreszelék vagy apróra vágott maradék csokoládé
1 bögre tej
A tetejére ízlés szerint tejszínhab, csokireszelék, fahéj, csokoládészirup
Elkészítés:
Melegítsük fel a tejet kis lángon.
Tegyük bele a mogyorókrémet és a csokoládét, és folytonos keverés mellett olvasszuk fel. Ha kész, máris tálálhatjuk – magában vagy tejszínhabbal és a többi finomsággal.
Vaníliás-mokkás forrócsoki (4 adag)
A kávérajongók kedvence lesz ez a változat, amelyben a kávé és a forrócsoki minden jó tulajdonsága egyesül.
Hozzávalók:
4 bögre tej vagy növényi tej
Két evőkanál juharszirup vagy méz
Két evőkanál cukrozatlan kakaópor
15 dkg csokoládé apróra vágva
1 evőkanál vaníliakivonat
1 evőkanál instant kávé
1 csipet só
A tetejére tejszínhab vagy őrölt fahéj (elhagyható)
Elkészítés:
Egy lábasban keverjük össze a tejet, a juharszirupot vagy mézet, a kakaóport, a csokoládét, a vaníliakivonatot, az instant kávét és az ízeket kiemelő csipet sót.
Lassú tűzön melegítsük forróra, és folytonos keverés mellett olvasszuk fel benne a csokoládét. Ha elkészült, máris tálalhatjuk, tetején a tejszínhabbal.
Mexikói vegán forrócsoki
Fűszeres, és állati eredetű hozzávalóktól mentes finomság
Hozzávalók (3 adag):
2 bögre cukormentes mandulatej
1 csésze kókusztej
3 evőkanál nádcukor
15 dkg apróra vágott vegán étcsokoládé
Késhegynyi cayenne bors
Fél kávéskanál fahéj
Egy kávéskanál vaníliakivonat
A tejtejére kókusztejszínhab és fahéj vagy csokoládéreszelék
Elkészítés:
Forrósítsuk fel a mandula- és kókusztejet a cukorral egy lábasban, alacsony lángon.
Adjuk hozzá a csokoládét és a fűszereket, és keverjük folyamatosan, amíg a csokoládé elolvad, a tej pedig krémessé és simává válik.
Vegyük le a tűzről, és várjuk meg, amíg egy kicsit hűl, végül pedig kókusztejszínhabbal és fahéjjal, csokoládéreszelékkel tálaljuk.
Oreo forrócsoki (2 adag):
A kekszet ebben az esetben nem a forrócsoki mellé tálaljuk, hanem vele egy bögrében.
Hozzávalók:
2 csésze teljes tej vagy növényi tej
8 dkg apróra vágott csokoládé
6 szem Oreo vagy más finom keksz
A tetejére tejszínhab és összetört keksz (elhagyható)
Elkészítés:
Egy lábasban forrósítsuk fel a tejet, adjuk hozzá a csokoládét és az összetört kekszet.
Botmixerrel turmixoljuk a keveréket addig, amíg a kekszet teljesen megőröljük.
Öntsük a forrócsokit két bögrébe, és tejszínhabbal, valamint összetört keksszel tálaljuk.