Együnk

Forrócsoki 4 változatban

Az őszi-téli szezon egyenlő a forrócsoki szezonjával. A mindenkit rabul ejtő forró ital azért is különleges, mert számtalan változatban elkészíthető, így egyszerűen nem tudjuk megunni. Mutatunk négy különlegességet, amit akár már ma este ki lehet próbálni.

Nutellás forrócsoki (1 adag)

A mogyorókrém és a forrócsoki házasságából nem sülhet ki semmi rossz!

 

Hozzávalók:

1 evőkanál Nutella vagy más mogyorókrém

1 evőkanál csokoládéreszelék vagy apróra vágott maradék csokoládé

1 bögre tej

A tetejére ízlés szerint tejszínhab, csokireszelék, fahéj, csokoládészirup

Elkészítés:

Melegítsük fel a tejet kis lángon.

Tegyük bele a mogyorókrémet és a csokoládét, és folytonos keverés mellett olvasszuk fel. Ha kész, máris tálálhatjuk – magában vagy tejszínhabbal és a többi finomsággal.

 

Vaníliás-mokkás forrócsoki (4 adag)

A kávérajongók kedvence lesz ez a változat, amelyben a kávé és a forrócsoki minden jó tulajdonsága egyesül.

 

Hozzávalók:

4 bögre tej vagy növényi tej

Két evőkanál juharszirup vagy méz

Két evőkanál cukrozatlan kakaópor

15 dkg csokoládé apróra vágva

1 evőkanál vaníliakivonat

1 evőkanál instant kávé

1 csipet só

A tetejére tejszínhab vagy őrölt fahéj (elhagyható)

Elkészítés:

Egy lábasban keverjük össze a tejet, a juharszirupot vagy mézet, a kakaóport, a csokoládét, a vaníliakivonatot, az instant kávét és az ízeket kiemelő csipet sót.

Lassú tűzön melegítsük forróra, és folytonos keverés mellett olvasszuk fel benne a csokoládét. Ha elkészült, máris tálalhatjuk, tetején a tejszínhabbal.

 

Mexikói vegán forrócsoki

Fűszeres, és állati eredetű hozzávalóktól mentes finomság

 

Hozzávalók (3 adag):

2 bögre cukormentes mandulatej

1 csésze kókusztej

3 evőkanál nádcukor

15 dkg apróra vágott vegán étcsokoládé

Késhegynyi cayenne bors

Fél kávéskanál fahéj

Egy kávéskanál vaníliakivonat

A tejtejére kókusztejszínhab és fahéj vagy csokoládéreszelék

Elkészítés:

Forrósítsuk fel a mandula- és kókusztejet a cukorral egy lábasban, alacsony lángon.

Adjuk hozzá a csokoládét és a fűszereket, és keverjük folyamatosan, amíg a csokoládé elolvad, a tej pedig krémessé és simává válik.

Vegyük le a tűzről, és várjuk meg, amíg egy kicsit hűl, végül pedig kókusztejszínhabbal és fahéjjal, csokoládéreszelékkel tálaljuk.

 

Oreo forrócsoki (2 adag):

A kekszet ebben az esetben nem a forrócsoki mellé tálaljuk, hanem vele egy bögrében.

 

Hozzávalók:

2 csésze teljes tej vagy növényi tej

8 dkg apróra vágott csokoládé

6 szem Oreo vagy más finom keksz

A tetejére tejszínhab és összetört keksz (elhagyható)

Elkészítés:

Egy lábasban forrósítsuk fel a tejet, adjuk hozzá a csokoládét és az összetört kekszet.

Botmixerrel turmixoljuk a keveréket addig, amíg a kekszet teljesen megőröljük.

Öntsük a forrócsokit két bögrébe, és tejszínhabbal, valamint összetört keksszel tálaljuk.