Füstölt csirkerolád aszalt szilvás, vörösáfonyás práddal, snidlinges burgonyapürével
Hozzávalók 2 személyre:
- 0,4 kg füstölt csirke (füstölt csirke nagyobb gasztronómiai választékú áruházakban vásárolható, de natúr csirkét is használhatunk)
- 80 g aszalt vörösáfonya
- 80 g aszalt szilva
- 2 db tojás
- 40 dkg burgonya
- 100 ml tejszín
- 50 g vaj
- vöröshagyma
- fokhagyma
- egy csokor metélőhagyma
- friss petrezselyem
- só, bors
Elkészítés:
A füstölt csirkét kicsontozom, a mellet lefejtem és ledarálom. A vöröshagymát apróra vágom, majd egy kis zsiradékon üvegesre pirítom. Hozzáadom az aszalt vörösáfonyát, a szilvát, egy csipet vágott petrezselyemzöldet, és fűszerezem sóval, borssal, fokhagymával. A tűzről levéve hozzákeverem a darált csirkemellet, majd hozzáadom a tojásokat, és jól összedolgozom. A kicsontozott csirkét bőrével lefelé kiterítem, és megtöltöm az áfonyás práddal. Hurokkötözéssel összekötözöm, és egy felforrósított serpenyőben pirosra sütöm minden oldalát. Ezt követően egy előmelegített, 145 fokos sütőbe helyezem 20 percre. Amíg sül, elkészítem a burgonyapürét, melyet tejszínnel és vajjal habosítok, végezetül pedig egy csipet metélőhagymával tálalok.