Együnk

Füstölt csirkerolád aszalt szilvás, vörösáfonyás práddal, snidlinges burgonyapürével

Újabb séf osztja meg velünk egyik legféltettebb konyhai titkát. Antal Gergő szakácsmester 2017 óta csillapítja a Hotel Atlantis****superior vendégeinek éhségét. Az általa komponált étlapon nem csak a hagyományos magyar ízeké a főszerep, de mindig helyet kap egy-egy különleges, egyedi fogás is. A szálloda éttermének abszolút specialitása például az a füstölt csirkerolád, amelynek receptjével sehol máshol nem találkozhatunk, hiszen ő maga álmodta meg. 

Családapaként különös figyelmet fordít a gyerekek igényeire is, éppen ezért alkotta meg a szálloda gyermekétlapját. A Hotel Atlantis****superior konyhájának komoly szerepe van abban, hogy a vendégek örömmel választják újra és újra kikapcsolódásuk helyszínéül éppen ezt a hajdúszoboszlói szállodát.

Füstölt csirkerolád aszalt szilvás, vörösáfonyás práddal, snidlinges burgonyapürével

Hozzávalók 2 személyre:

  • 0,4 kg füstölt csirke  (füstölt csirke nagyobb gasztronómiai választékú áruházakban vásárolható, de natúr csirkét is használhatunk)
  • 80 g aszalt vörösáfonya 
  • 80 g aszalt szilva
  • 2 db tojás
  • 40 dkg burgonya
  • 100 ml tejszín
  • 50 g vaj
  • vöröshagyma
  • fokhagyma
  • egy csokor metélőhagyma
  • friss petrezselyem
  • só, bors

 

Elkészítés:

A füstölt csirkét kicsontozom, a mellet lefejtem és ledarálom. A vöröshagymát apróra vágom, majd egy kis zsiradékon üvegesre pirítom. Hozzáadom az aszalt vörösáfonyát, a szilvát, egy csipet vágott petrezselyemzöldet, és fűszerezem sóval, borssal, fokhagymával.  A tűzről levéve hozzákeverem a darált csirkemellet, majd hozzáadom a tojásokat, és jól összedolgozom. A kicsontozott csirkét bőrével lefelé kiterítem, és megtöltöm az áfonyás práddal. Hurokkötözéssel összekötözöm, és egy felforrósított serpenyőben pirosra sütöm minden oldalát. Ezt követően egy előmelegített, 145 fokos sütőbe helyezem 20 percre. Amíg sül, elkészítem a burgonyapürét, melyet tejszínnel és vajjal habosítok, végezetül pedig egy csipet metélőhagymával tálalok.