A gyerekek kedvenc tortájának ismérvei a következők: legyen krémes és gyümölcsös, mindez egyszerre, továbbá gyorsan a tányérra kerüljön, és sütés közben lehessen nyalakodni is egy picit.
Ennek a tortának a fentiek miatt lett pikk-pakk a neve, mivel az összes említett kritériumnak megfelel.
A legjobb pedig az, hogy az előkészítés-sütés-díszítés összesen kb. 1 órát vesz igénybe.
Tipp: Amíg a süti sül addig irány a kert egy kis mókázásra!
Nyári pikk-pakk gyümölcstorta
Hozzávalók:
A torta alapja:
4 tojás,
12 dkg liszt
2 cs. sütőpor
12 dkg porcukor
fél citrom héja
2 cs. vaníliás cukor
A töltelék:
1 cs főznivaló pudingpor
4 dl tej
Porcukor (ízlés szerint, el is hagyható)
1 cs. vaníliás cukor
Őszibarack
Elkészítés:
A tojások sárgáját, a lisztet, a kétféle cukrot, a sütőport és a citrom héját habverő segítségével összekeverjük.
Ehhez óvatosan hozzáadjuk a tojásfehérjékből vert habot.
Kivajazott, lisztezett tortaformába öntjük, majd 180 C-on szép aranyszínűre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
A pudingot és a cukrot a tejben elkeverjük, leírás szerint megfőzzük.
A kisült torta közepét körbe felvágjuk – vigyázva, hogy a sütemény alján és peremén maradjon tészta -, leemeljük a “kalapját”.
Az így kapott üres részt pudinggal és barackkal megtöltjük,
visszahelyezzük a tetejét,
a maradék pudingot kívül szépen elkenjük a tortán, majd őszibarackkal beborítjuk. Tálalásig hűtőben tároljuk.
Tipp: A töltelék - az őszibaracktól eltérően - más ízlés és idény szerinti gyümölccsel is tökéletes