Együnk

Halloween egészségesen? - Nem lehetetlen!

A halloween-t lehet szeretni, nem szeretni, de egy egészséges nasinak kevesen tudunk ellenállni. A farsang mellett ezen a napon (okt. 31.) lehet boszorkánynak, töknek, csontváznak beöltözni, és kiváló alkalom arra is, hogy (fel)készüljünk egy kicsit a télre. Ezen az ünnepen sem kell feltétlen cukorral kínálni a gyermekeinket és a vendégeinket. Egy vidám és kreatív, ráadásul egészséges falatkával mindenkit le fogunk venni a lábáról. Ráadásul ezzel a megoldással költséghatékonyan oldhatjuk meg az ünnepi készülődést.
Halloween egészségesen? - Nem lehetetlen!

Most kizárólag 2-3 almára, némi kézügyességre és pár csepp szörpre lesz szükségünk. Ugye, hogy nem is sok?

A vámpírszájak elkészítése pedig garantáltan remek családi móka lesz, amit a gyerekek imádni fognak!

 

Halloween nasi, a vámpírszáj

Hozzávalók

  • 2-3 db alma (almánként kb 3-4 száj készíthető)
  • valamilyen sötétvörös lekvár, vagy szörp.

 

Elkészítés

Az almákat vastagabb gerezdekre vágjuk, a gerezdek külső részéből szintén kivágunk egy gerezdnyit. Az így kivágott részekből fogakat formázunk, oly módon, hogy egyik, vagy mindkét végük hegyes legyen. A szájrésznél késsel óvatosan lyukakat szúrunk, majd ügyesen beszurkáljuk az előre megformázott fogakat. Ez utóbbi feladatot elvégezhetik a gyerekek is.

 

Tipp: Érdemes pici citromlével megspriccelni az almát, így kevésbé barnul meg.  A lekvárt tálalás előtt tegyük rá, de akár el is maradhat.

Az elkészült vámpírszáj dekorációként is hátborzongató!