A gyümölcsös ízek mellett bátran merjünk zöldségekből is koktélt készíteni, mert ezek az izgalmas koktélok remekül felfrissítenek, és akár leves helyett is megállják a helyüket.
Egy-egy izgalmas kiegészítővel elkészítve - sajt, fűszerek - pedig igazán izgalmas gasztronómiai élményben lehet részünk.
Mentás – joghurtos uborkakoktél parenyicával
Hozzávalók:
70 dkg uborka 6 nagyobb mentalevél 1/4 kisebb vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 2 evőkanál citromlé 2 evőkanál olívaolaj 1,5 teáskanál cukor/édesítőszer 1 teáskanál só 180 g joghurt kb. 2 dl ásványvíz 12 darab mini paradicsom 4 db mini parenyica sajt
Elkészítés:
Az uborkát megtisztítjuk, feldaraboljuk és robotgépbe tesszük a mentalevéllel, olívaolajjal, cukorral (édesítőszer), citromlével, sóval, a kétféle hagymával és a joghurttal.
2-3 perc alatt simára turmixoljuk majd kb. 2 dl ásványvízzel felengedjük, pont annyival, hogy egy kellemes, krémes állagot kapjunk.
1 órára hűtőbe tesszük, majd fogyasztás előtt kb. 15 percre áttesszük a mélyhűtőbe, hogy a teteje éppen megszilárduljon, de alatta kellemesen kanalazható maradjon a leveskoktélunk.
A tetejére mini paradicsom és mini parenyica sajt kerül.