1. Gyümölcssaláta
Egyszerűen csak tárazzunk be a család kedvenc gyümölcseiből, és kockázzuk fel őket, majd halmozzuk egy lezárható edénybe, tálba. Ahány ház, annyi szokás; nálunk a szőlő, alma, banán és mandarin a nagy kedvenc.
Öntet gyanánt akár elegendő lehet, ha egy kis mézet csorgatunk a felkockázott gyümölcsökre, vagy akár egy kis kókuszjoghurtot keverünk össze mézzel.
2. Zöldségkrémes falatkák
Nálunk nagy imádat övezi a különböző zöldségrémeket, főleg kislányom és a magam részéről. A kedvenc kézműves piacunkon is vásárolunk időnként isteni zakuszkát, csicsókakrémet vagy éppen padlizsánkrémet; csak annyi vele a gondunk, hogy képesek vagyunk szűk 2 nap alatt ketten elpusztítani egy üveggel. Nekünk így gazdaságosabb, ha időnként ráveszem magam, és otthon készítem el valamelyiket. Elárulom, a csicsókakrém jár a legkevesebb nyűggel, jó hír, hogy viszonylag gyorsan kész. Valamilyen diétánknak megfelelő mentes kenyeret, kétszersültet vagy péksüteményt szerezzünk be hozzá (vagy készítsünk), és megvan a komplett uzsonnánk. Én ugyanis a kenyeremet jó vastagon megkenve, mindenféle egyéb feltét, felvágott és zöldség nélkül szeretem a legjobban.
A következőképpen készítem a csicsókakrémet:
Fél kiló csicsókát és kb. negyedannyi zellert puhára főzök.
A főtt zöldségeket a turmixgépbe rakom, és teszek hozzá ízlés szerint zöldhagyma zöldjét apóra vágva. (Vagy egy kis vöröshagymát is főzök a zöldségekkel). Sót, curryt, esetleg egy kis kurkumát is szórok bele, közben kóstolgatom a tökéletes összhatás érdekében! Összeturmixolom, és már készen is vagyok.