Mázas répa
Hozzávalók
- 8 db répa
- 1 tk. olíva olaj
- 2 tk kakukkfű
- 2 tk. cukor
- 1/2 tk. só
- 3/4 bögre víz
- kevés mazsola /elhagyható/
A répákat megtisztítjuk, majd kb. 5 cm-es darabokra vágjuk. Beletesszük az előzőleg olajjal, sóval, cukorral és kakukkfűvel elkevert vízbe, majd lefedve kb. 4 órára hűtőbe tesszük. Ezt követőn a pácolt répát egy lábasba öntjük és kb. 10 perc alatt letakarva puhára pároljuk (figyeljünk nehogy elfogyjon alóla a víz, az idő a répa puhulásának függvényében változhat), majd újabb 10 perc alatt kevergetés mellett elfőzzük a vizet, így a répa finom, fényes mázat kap.
Tipp: Mazsolával díszíthetjük.