Nagy előnyük a sörkorcsolyáknak:
egyszerűek
gyorsan elkészíthetőek
elkészítésük nem igényel konyhai tapasztalatot
kevés hozzávalóból elkészíthetőek
ízletesek
grill partykon, zsúrokon, nagyobb összejöveteleken garantált velük a siker
kiválóan szállíthatók egy légmentesen lezárt dobozban, utazások során is megállják a helyüket
szósszal és szósz nélkül, önmagukban is kiváló rágcsálnivalók
nincs nagy kosz a konyhában az elkészítésüket követően
Sörkorcsolya 2 variációban
Hozzávalók:
leveles tészta (2 csomag)
tejföl
Piros Arany
olaszos fűszerkeverék, ami lehet friss, vagy szárított (bazsalikom, oregánó)
bacon/párizsi/szalámi ízlés szerint
sajt
1 tojás
A szósz elkészítése:
A tejfölt összekeverjük a Piros Arannyal és a fűszerekkel, kóstolgatással alakíthatjuk ki a ízlésünknek megfelelő kellemes ízt.
Ez a szósz lesz a mártogatós és a tekercs alapja is.
Első variáció:
A leveles tésztát kiterítjük, megkenjük a tejfölös krémmel, feltekerjük és késsel kb. ujjnyi darabokra vágjuk, a felvert tojással megkenjük és sütőpapírral bélelt tepsire helyezve előmelegített sütőben 180 C-on szép aranybarnára sütjük.
Második variáció:
A leveles tésztából süthetünk sima csíkokat is, amelyeket a felvert tojással megkenünk és szezámmaggal, vagy ízlés szerinti magvakkal megszórva 180 C-ra előmelegített sütőben aranybarnára sütünk.
Tipp: A szószt a nagy melegben fogyasztásig hűtőben tároljuk!