Együnk

Répatorta

Biztosan minden családban megvan az a sütemény recept, ami nélkül nincs húsvét. Nálunk egy ideje a répatorta  ilyen.  Amikor még nem volt itthon annyira népszerű ez az édesség és a legtöbben fintorogva elfordultak a neve hallatán- minden vendéget elkápráztattam vele és gyakorlatilag futószalagon sütöttem az újabb és újabb adagokat. Íme a recept. 

4 tojást, 3 dl barna cukrot, 3 dl lisztet, 3 teáskanál fahéjjal, 2 teáskanál szódabikarbónával, 1 teáskanál sóval, 1 csomag vaníliás cukorral, 4 és fél dl durván lereszelt sárgarépával valamint 1 dl étolajjal kikeverünk.  Egy marék durvára darált dióval is gazdagíthatjuk, akkor még finomabb. Kapcsos tortaformába öntjük a kissé bizarrul kinéző masszát és 40-60 percig sütjük az alsó rácson. Ha nagyon égne a teteje le is takarhatjuk az utolsó 15 percben.

 

Én szinte mindig egy-két citrom levét keverem ki  annyiporcukorral, hogy aztán sűrű, fehér krémet kapjak és ezt simítom rá a tortára, de az eredeti recept szerint sajtkrém kerül rá amihez  30 gramm margarint fel kell melegíteni, bele kell keverni 1 natúr sajtkrémet, 3 teáskanál vaníliás cukrot és 150 gramm porcukrot, majd ezt a kihűlt mázat kell a torta tetejére kenni.

 

További répatorta receptek a www.repatorta.hu alatt találhatóak.