Karfiolsaláta
Hozzávalók (4 személyre)
- kb. 80 dkg karfiol,
- 4-5 főtt tojás,
- 20 dkg kolbász,
- 20 dkg feta,
- 20-25 dkg koktélparadicsom,
- 2 dl majonéz,
- 2 dl görög joghurt,
- 1-2 gerezd fokhagyma,
- só, bors, citromlé, olívaolaj, petrezselyemzöld.
A karfiolt kis rózsákra szedjük, mogmossuk, majd sós vízben 5-6 perc alatt roppanósra főzzük. Azonnal leszűrjük, és hideg víz alatt átöblítjük. A tojást is keményre főzzük, a kolbászt pedig karikra vágjuk, és 1-2 evőkanál olívaolajon megpirítjuk. A majonézt elkeverjük a joghurttal és a zúzott fokhagymával, sóval, borssal, citromlével ízesítjük, majd lazán beleforgatjuk a karfiolt, a feldarabolt tojást és koktélparadicsomot, a kockára vágott fetát, valamint a kolbászkarikákat. Sóval, borssal utánaízesítünk, és 20-30 percig állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.
Megjegyzés: Ha elegánsabban szeretnénk tálalni, csak a fetát és a tojás egy részét keverjük össze a karfiollal meg az öntettel, a többi hozzávalót rétegesen üvegtálba helyezzük úgy, hogy az üvegtál közepére karfiolt halmozunk. Koktélparadicsommal, petrezselyemzölddel díszítjük.