Együnk

Szereted a karfiolt?

A karfiol olyan alapanyag, amit talán méltatlanul, de a benne rejlő lehetőségeket nem aknázunk ki teljes mértékben. Most itt az idő, hogy tegyünk ellene!

Karfiolsaláta 

Hozzávalók (4 személyre)

  • kb. 80 dkg karfiol,
  • 4-5 főtt tojás,
  • 20 dkg kolbász,
  • 20 dkg feta,
  • 20-25 dkg koktélparadicsom,
  • 2 dl majonéz,
  • 2 dl görög joghurt,
  • 1-2 gerezd fokhagyma,
  • só, bors, citromlé, olívaolaj, petrezselyemzöld.

A karfiolt kis rózsákra szedjük, mogmossuk, majd sós vízben 5-6 perc alatt roppanósra főzzük. Azonnal leszűrjük, és hideg víz alatt átöblítjük. A tojást is keményre főzzük, a kolbászt pedig karikra vágjuk, és 1-2 evőkanál olívaolajon megpirítjuk. A majonézt elkeverjük a joghurttal és a zúzott fokhagymával, sóval, borssal, citromlével ízesítjük, majd lazán beleforgatjuk a karfiolt, a feldarabolt tojást és koktélparadicsomot, a kockára vágott fetát, valamint a kolbászkarikákat. Sóval, borssal utánaízesítünk, és 20-30 percig állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek. 

Megjegyzés: Ha elegánsabban szeretnénk tálalni, csak a fetát és a tojás egy részét keverjük össze a karfiollal meg az öntettel, a többi hozzávalót rétegesen üvegtálba helyezzük úgy, hogy az üvegtál közepére karfiolt halmozunk. Koktélparadicsommal, petrezselyemzölddel díszítjük.