Az egyik legfinomabb nyári tortának is a szilva a főszereplője.
A kerti összejövetelek, grillezések, zsúrok, családi piknikek elmaradhatatlan eleme a desszert, főleg, ha valamilyen ünnepi alkalommal is össze tudjuk kötni. Ilyen alkalmakkor érdemes könnyen elkészíthető, de mégis lenyűgöző tortát választani.
Ennél a tortánál az ízvilág az, ami igazán különlegessé és az összejövetel sztárjává teszi ezt az édességet.
Levendulás – csokoládés szilvatorta
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 20 dkg porcukor
- 40 dkg szilva
- 1 ek. (csapott) fahéj
- 1 kevés levendula, morzsolva
- 4 tojás
- 1 cs sütőpor
- 1 cs. vaníliás cukor
- meleg víz kb. 3 csapott ek.
a formához: vaj, liszt
a torta tetejére: olvasztott csokoládé
Elkészítés:
A 20 dkg porcukrot a 4 tojássárgájával habosra keverjük.
Ehhez hozzákeverjük a sütőporos, vaníliás cukros, fahéjas lisztet, majd a meleg vizet- vigyázat nem eláztatni a tésztát, csak éppen összetartsa!-, majd hozzákeverjük a szilvát és a levendulát, végül óvatosan hozzákeverjük a keményre felvert tojásfehérjéket.
Egy közepes tortaformát kivajazunk, lisztezünk.
Beleöntjük a masszát a formába, a tetején elsimítjuk a lisztben megforgatott szilvát.
180 C-on, előmelegített sütőben kb. 40-45 perc alatt készre sütjük.
Rácson kihűtjük a tortát, végül olvasztott csokoládéval beborítjuk.
Tipp: Töltsük fel télire a szervezetünket vitaminokkal, amihez a szilva szuper alapot képez!