Skip to main content

Aktualitások

Megtudhatja, hogy a turisztikai  szolgáltatók milyen fejlesztéseket valósítottak meg a családok minél színvonalasabb kiszolgálása érdekében,
milyen újdonságokkal várják a családokat.

Ha Önnek is van olyan fejelsztése, ami jó példával járhat elő, kérjük küldje be itt.

Nem csak egy plecsni… Családbarát védjegy marketing támogatással

Manapság, amikor mindenféle étterem, szálláshely, múzeum, sőt munkahely is családbarátnak hívja magát, nagyon nehéz eligazodni, hogy melyek azok a szolgáltatók, amelyek valóban kiérdemlik ezt a jelzőt. Érdekes módon azonban nemcsak a magukat minden valódi indok nélkül családbarátnak nevező szolgáltatóhelyek szaporodtak el, egyre több magánszemély vagy szervezet szakosodott arra, hogy ők döntik el kinek adják az általuk kitalált táblát, oklevelet, pecsétet. Megjelentek olyan, követőtáborral rendelkező anyukák, akik kitalálnak egy „védjegyet”, majd az ingyen családi nyaralásért cserébe maximális pontszámmal illetik a szálláshelyet, függetlenül attól, hogy milyen szolgáltatásokat nyújt. Vagy egy sebtiben megalakult szervezet, amelyik innen-onnan összeszedett információk alapján végzi el az úgynevezett minősítést. Nem tűnik túl hitelesnek. 

A KidsOasis 5 éve dolgozik azon, hogy a családbarát szemléletmód minél elterjedtebb legyen. Védjegye a Magyar Szabadalmi Hivatalnál bejegyzett minősítési védjegy
(lajstromszám 212 361), amelyet máig 21 belföldi szálláshely érdemelt ki. 

A szállások az évek során sok védjeggyel találkoztak, sokszor csalódtak, mert a legtöbbjük egy plecsni, fizetni is kell érte, de azon kívül, hogy kitehetnek egy védjegytáblát, esetleg felkerül a nevük egy honlapra, egy listára, mint a védjeggyel rendelkező szolgáltató, nem kapnak más szolgáltatást. 

 

Mit nyújt, miben más a KidsOasis családbarát szálláshelyek védjegy?

Az alapvető és legfontosabb az, hogy a KidsOasis családbarát szálláshely minősítés után nem szűnik meg a kapcsolat a szálláshellyel. Éppen ellenkezőleg, egy folyamatos marketing munka kezdődik el, amely során nem csak a hírüket visszük a családokhoz, hanem szorosan együttműködünk a szálláshelyekkel és segítjük őket a családbarát intézkedések bevezetésében, fejlesztésében Tehát a legtöbb igazolással, oklevéllel, tanúsítvánnyal ellentétben a KidsOasis a minősítés pillanatától, sőt az előkészítés folyamatától kezdve szorosan együttműködik a szállásokkal és utána is erre törekedik. 

De nézzük sorba, hogyan?

  • Online felületeinken cikk, poszt, banner formájában, illetve heti hírlevelünkben folyamatosan hírt adunk a szállás családokat érintő programjairól, fejlesztéseiről.

  • Negyedévente 10.000 példányban megjelenő Utazik a család print magazinunkban minden minősített szállás szerepel, illetve kizárólagos joguk van szállásként hirdetni.

  • Képviseljük a szállásokat családi rendezvényeken, amelyek közül a két legnagyobb a Győrkőc Fesztivál és a Kidexpo.

  • Szakmai műhelyeinkben a KidsOasis Akadémián és a minden év novemberében megrendezésre kerülő Családbarát Turizmus Konferencián a családi turizmus aktuális kérdéseiről, újdonságairól beszélünk. A konferenciára hazai és külföldi, a témában valóban szakértőnek számító előadókat hívunk meg, amire nemcsak a minősített családbarát szálláshelyek képviselőit látjuk szívesen, hanem minden olyan turisztikai szakembert, aki szeretné szolgáltatásait ezen a téren is bővíteni. 

  • Számos kreatív kampányon ( pl. Legyél Te is Gyerek-szállodaigazgató!, Álom -másodállás ) keresztül mutatjuk meg a közönségnek, hogy mit jelent egy igazán családbarát szálláshelyen a pihenés, mire figyeljenek foglalásnál és hogyan válasszák ki a családjuknak legmegfelelőbb szállást, desztinációt. Második éve zajlik a KidsOasis utazó blogger kampány, aminek keretén belül blogger- vlogger szülők utaznak el egy-egy minősített családbarát szálláshelyre és saját bőrükön tesztelik le milyen egy 3,4 vagy 5 szélforgós KidsOasis szálláshelyen a pihenés. 

  • 3 éve indítottuk útjára a Líra Könyvkiadóval közösen az Utazik a család meseútikönyv sorozatot, melynek indíttatása az volt, hogy a családok szívesen mozdulnak ki a szállásokról, fedezik fel a környéket.  A sorozat immár 8 kötetes, az Irány a Balaton! Irány Eger! Irány a Velencei-tó! Irány a Dunakanyar! Irány Esztergom! Irány a Tisza-tó! kötetek után idén megjelent az Irány Dél-Baranya! és az Irány Vértes és a Gerecse! is. A kötetekben megjelennek a KidsOasis minősített családbarát szállások is, hiszen mesebeli családunk kalandjai mindig innen indulnak el.

A KidsOasis tehát folyamatosan és aktívan részt vesz a családbarát szálláshelyek sikerében.

Ha Ön is csatlakozna ehhez a koncepcióhoz, szívesen kapna további információt a csatlakozás feltételeiről, akkor keresse fel Családbarát turizmus szakmai oldalunkat, vagy írjon az info(at)kidsoasis(dot)hu címre, hogy személyesen felkereshessük, és egy ingyenes tanácsadás keretében beszélhessünk szálláshelye családbarát fejlesztéseiről, a védjegy elnyeréséről.  

Partnereink