Skip to main content

Tudástár

Animációban lenni vagy nem lenni? Interjú Maráczi Ágnessel a Tiszta Dili ügyvezetőjével

Felröppent a hír, hogy a Tiszta Dili csapata kivonul a piacról és Maráczi Ágnes nem foglalkozik tovább az animációval. Hogy tiszta vizet öntsünk a pohárba, megkérdeztük magát az érintettet, igaz-e a hír?
Animációban lenni vagy nem lenni? Interjú Maráczi Ágnessel a Tiszta Dili ügyvezetőjével

- Valóban kivonultatok a piacról? Mostanában erről keringenek pletykák.

- Ez természetesen nem igaz. A tisztadili.com Kft működik és dolgozik serényen, ez csak egy rémhír, amit egy cég terjeszt rólunk. Én semmilyen körülmények között nem adtam át semmit senkinek, hiszen nem vállalhatok garanciát más cég munkájáért. Amennyiben mégis így lett volna, nyilván arról körültekintően tájékoztattam volna mindenkit.

- Mi lehetett az alapja ennek a pletykának szerinted?

- Vélhetően félreértelmezett valaki, valamit. A nyáron valóban volt pár megkeresésünk a tevékenységhez kapcsolódóan, de ahogy az várható volt, komolytalan szándékú próbálkozások voltak. Egy percig nem fordult meg komolyan a fejemben, hogy kiadom a kezemből, amit hosszú éveken át építgettem, de mint minden üzletember, én is meghallgatom az ajánlatokat, így látom, kinek mi a szándéka.

Az viszont tagadhatatlan, hogy nagyon nehéz nyári szezonunk volt és szeptembertől egy átstrukturálási folyamat vette kezdetét. A főszezon hónapjai alatt láttuk, hogy tovább nem mehet ez így, ezért az utolsó negyedév annak szellemében zajlott, hogy kialakítsuk az új rendszert és működési metódus alapjait, ami szerint tovább folyhatnak a munkák.

- Mi volt a gond? Mi nem működött?

Sajnos a mostani fiatal generáció egészen máshogy áll a kötöttségekhez, feladatokhoz, felelősséghez, mint ami számunkra megszokott volt. Ezért is ültünk össze szeptemberben a közvetlen munkatársakkal és döntöttük el, jelentősen redukálni fogjuk a vállalt helyszíneket, hogy a minőséget a tőlünk elvárt szinten tarthassuk.

- Mit jelent ez pontosan?

Azt mindenki tudja rólunk, hogy főszezonban 30 feletti helyszín számon több, mint 70 animátor szórakoztatta eddig a vendégeket. Idén viszont 10 alatt fogjuk tartani a projektek számát és csak azokkal az animátorokkal dolgozunk, akik a legmagasabb minőségben végzik munkájukat, megbízhatóak és az általunk közvetített értékeket képviselik. Csak a legjobbak maradhatnak.

- Ez jelentős visszaesés, nem gondolod?

Nem, éppen ellenkezőleg. A kis animátor létszám jelentősen megnöveli a cégen belüli kommunikáció hatékonyságát, kreatívabban tudunk együtt dolgozni és jobban tudunk koncentrálni a fejlődésre, hiszen nem azzal lesznek a kollégák elfoglalva, hogy melyik projektre hogyan szerezzenek embert, hanem hogy milyen újdonságokat tudnak megvalósítani adott helyzetekben. Szeretnénk megfelelni a megváltozott igényeknek. Cégünknek mindig is erőssége volt, hogy néhány lépéssel előbbre járt koránál.

- 10 helyszín nagyon kevés, mik még a tervek?

Sok éves tapasztalatom, és a gyakorlat során gyűjtött adatok alapján egy új, korszerű stratégián dolgozom. Birtokában vagyunk annak az információnak,hogyan változott meg az érdeklődés, melyek a megrendelők elvárásai,kik azok, akik ennek meg tudnak felelni.

A kiszervezett animáció mellett szeretnénk erősíteni a szakmai tanácsadás oldalt tréningek formájában, illetve eddig is voltak rendezvényeink, így ott is tovább fogunk tevékenykedni. Közben a fejlesztő munka gőzerővel folyik a háttérben.

- Mi igaz abból, hogy Te visszavonulsz?

Én úgy fogalmaznék inkább, hogy alkotói szabadságra vonulok ebből a nagyüzemtől.

13 év hosszú idő, én ebben a szakmában mindent elértem, amit eddig lehetett, és új kihívásokat keresek. Eddig is csapatban dolgoztam: Dobos Anna asszisztensemmel, Kecser István a tulajdonossal, szeptembertől már Szöllősi Tünde régi tanítványom, kollégám és barátom is bekapcsolódott mellénk. Így hárman osztjuk fel a feladatokat. Természetesen engem is el tudnak érni azok, akik szeretnének, de ahogy a szerkezetet átalakítottuk, a napi 24órás ügyeletet is megszűntettük.

- Ezek szerint már nem foglalkozol tovább az animációval?

Nem dobok el tollat, papírt és fordítok hátat az egésznek, ha erre gondolsz. A tréningeken, konferenciákon, tanácsadásokban ugyanúgy részt veszek. Csupán a hétköznapi munkafolyamatokat a  backstage-ből követem, mert csapatunk ezt helyettem is el tudja végezni.

- Akkor, ha röviden összefoglalhatnád, mi is a helyzet Veletek, mit mondanál?

A tisztadili.com Kft csak átalakult a minőség fenntartása érdekében, keressenek minket bizalommal, de vállalásaink kapacitásfüggőek. Ha engem nem érnének el, forduljanak bizalommal a kollégáimhoz. Továbbá óva intenék mindenkit attól, hogy bedőljenek bármi féle híresztelésnek, inkább vegyék fel velünk a kapcsolatot.

- Köszönjük az interjút.

Én köszönöm, hogy elmondhattam.

Partnereink