Skip to main content

Tudástár

CSALÁDBARÁT SZÁLLODÁVÁ VÁLÁS ÚTJÁN - JÁTSZÓÉLMÉNYEK KIALAKÍTÁSA

Játszani, mozogni kell! - A szállodában is. Amikor egy család gyermekekkel keres szállást, elsősorban olyan hotelt választ, ahol a gyerekek energiáját a szálloda falain belül is le lehet kötni. Hiszen a szállodaszobák általában picik, és a kisebb gyerekeknek mozgásra van szükségük. 
CSALÁDBARÁT SZÁLLODÁVÁ VÁLÁS ÚTJÁN - JÁTSZÓÉLMÉNYEK KIALAKÍTÁSA

Milyen extra szolgáltatásokkal lehet a családokat bevonzani?

Első helyen a gyermekek számára is megfelelő meleg vizű medence áll. Élmény, amikor a fárasztó egész napos program után az egész család együtt fürdőzik, mókázik. Kikapcsol. És csak együtt vannak. Fontos, hogy ezt úgy tehessék meg, hogy ne kelljen a gyerekeket folyamatosan visszafogni. Azaz, optimális, ha van egy "gyermekmentes övezet" olyan felnőttek számára, akiket zavar a gyerek zsivaj vagy fröcskölés, és van egy olyan medence, ahol a gyermekek önfeledten játszhatnak. 

Másrészt fontos egy olyan játszószoba kialakítása, ahol a kisebb gyerekek rossz idő esetén is tombolhatnak, ugrálhatnak, mászhatnak. Egyszóval kiélhetik mozgásigényüket is. Jó időben pedig néhány jó kültéri játszótéri eszköz segítheti a gyermekek felhőtlen időtöltését. A nagyobb gyerekeknek felállítható egy csocsó-, léghoki-, vagy billiárd asztal, esetleg jó családi szórakozási lehetőség lehet a bowlingpálya is. 

Természetesen az sem baj, ha vannak társasjátékok, logikai játékok, szerepjátékra alkalmas figurák. Ha a szülő tudja, hogy a szálloda játékokat is biztosít, egy bőrönddel kevesebbet kell cipelni. Másrészt a felnőttek is csatlakozhatnak a gyerekekhez, nincs jobb ugyanis a közös társasjáték partiknál. 

Még a fentiekhez képest további plusz szolgáltatás, ha a szállodának van gyermekklubja animátorokkal, akik szórakoztatják a gyermekeket és vigyáznak rájuk. A különböző gyermekprogramok, kézműves foglalkozások lehetőséget adnak a szülők számára, hogy kettesben is eltöltsenek a nyaralás alatt pár órát - ha erre igényük van. 

Hogyan kezdjünk hozzá?

Első lépésként alakítsuk ki a saját koncepciónkat. Képzeljük el, hogy mit látnánk szívesen a szállodánkban. Még ne gondoljunk a korlátokra. Csak az álmokra, az elképzelésekre, a célokra. Képzeljük el a gyermekeket, akik hozzánk érkeznek. Mit gondolunk, mivel, hogyan tudnánk számukra is örömtelivé varázsolni azt az időt, amit a szállodánkban töltenek? Mi lenne összeegyeztethető a szállodánk imázsával? Milyen a szállodánk közönsége? Túlnyomó többségben vannak a családosok? Vagy sok az üzleti célból megszálló vendég? Vagy olyan házaspárok, akik nyugalomra vágynak?

Egy szálloda életében nagyon fontos, hogy minden vendég jól érezze magát. Vagy pontosabban kell meghatározni a célközönséget, azaz nyilvánvalóvá kell tenni, hogy milyen vendégeket várnak (már léteznek kifejezetten olyan szállodák, ahol csak 16 évesnél idősebb vendégeket fogadnak, de olyanok is, akik deklaráltan családokat látnak szívesen), vagy úgy kell az egyes célközönségnek szánt szolgáltatásokat elhelyezni, kialakítani, hogy a különböző csoportok egymást ne zavarják. 

Ha pontosan le tudjuk írni a célokat, az elképzelések, ha részletesen ki tudjuk dolgozni a koncepciót - azaz az igényeket -, akkor megtettük a legfontosabb lépést a családbaráttá válás útján.  

Partnereink