Aktuális

Irány a kalandpark! Megmutatjuk a legjobb célpontokat

Miért jó szórakozás a kalandpark? Mert úgy élhetünk át akciófilmbe illő jeleneteket, hogy közben a biztonságunkról már a tervezésnél gondoskodtak. Az ország területén számos olyan létesítmény van, amelyben az egész család jól szórakozhat.

Erőpróba, sebesség, természetes környezet, közösség – ezeket az élményeket mind garantálja egy kalandpark. Az élmények listája persze változatos, minden kalandpark sajátos arculattal, más-más specialitásokkal várja a látogatókat. Bobpálya, mászófalak, canopy pálya, trambulin, kötélpálya, vizes játékok – bármi lehetséges, amivel olyan helyzetbe hozhatjuk magunkat, amilyet egyébként csak a filmekben látunk, méghozzá biztonságosan. Az extrém élmények a családot vagy épp a munkahelyi csapatot is összekovácsolhatják, ezért népszerű része a kalandpark jelentette élmény a csapatépítő rendezvényeknek is. Lássuk hát a legjobbakat közülük!

Kalanderdő, Szilvásvárad

A csodás erdei környezetben fekvő kalandparkban 5 kötélpályán tesztelhetjük a bátorságunkat és az ügyességünket. Mindenki megtalálhatja a neki való pályát, hiszen az alacsonyabban fekvők mellett akár 9 méter magasba is felkapaszkodhatunk. A csapatok lézerharcban is felvehetik a versenyt egymással, sőt a monsterroller nevű hegyi rollerekkel száguldozhatnak. A picik számára a mini kalanderdő vagy az aranymosás jelenthet élményt. A közelben található bobpályán a száguldás iránti szenvedélyünket is kiélhetjük.

Oxygen Adrenalin park, Mátrafüred

Az ország legmagasabban fekvő kalandparkja, a 16 hektáron elterülő Oxygen Adrenalin Park egyik nevezetessége a kalandparkot és Sástót összekötő libegő. De várja az ide látogatókat quad- és bobpálya, függőhíd, mászófal, óriás- és 360 fokban átforduló hinta, a kicsik pedig a légvárban és a játszótéren érezhetik remekül magukat.

 

KidsOasis szálláshely a közelben: Oxigén Family Hotel Noszvaj

Az autóval a két kalandparkból is könnyen elérhető, öt szélforgós, gyermek- és bababarát hotel az ország legtisztább levegőjű településén, az Eger melletti Noszvajon található. A családi wellness birodalomban a gyermekeket nekik tervezett szauna, a babákat pancsoló várja, és persze a változatos animációs programok sem hagynak senkit unatkozni. Ha nem akarunk messzebbre utazni, a szálloda 4 hektáros parkjában is kialakítottak egy kalandparkot.

 

Aquaglide vízi kalandpark, Sarud

Aki nem éri be a szárazföldi élményekkel, a vízen is folytathatja a kalandozást. A Tisza-tó egyik legkedveltebb üdülőhelyén, Sarudon Európa második legnagyobb vízi játszótere várja az izgalmakat keresőket. A 2000 négyzetméteren, a víz felszínén, vagy akár közel 5 méter magasban fekvő, több mint 30 élményelem mellett vitorlázni, csónakázni, vízibiciklizni, SUP-ozni, paintballozni is lehet a közelben. kalandparkban pedig trambulinok, mászókák, billegő lapok gondoskodnak az aktív kikapcsolódásról.

 

Kids Oasis szálláshely a közelben: Tisza Balneum Hotel, Tiszafüred

A négy szélforgós Tisza Balneum Hotel közvetlenül a Tisza-tó partján fekszik, és már a környezetével, a szobákból nyíló kilátással is feltölt. 3 és 16 év között minden gyermek-korosztály, és persze a felnőttek generációja is talál itt elfoglaltságot a wellness-részlegtől a játszószobán át a billiárdig, a közelben fekvő tanösvényektől a kerékpáros túrákig.

 

Gokart-és Kalandpark és Nagyvillám Kalandpark, Visegrád

Forma 1-es Gokart-futam, kötélpálya vagy alpesi csúszda? Visegrádon bármelyiket kipróbálhatjuk, hiszen több kalandpark is az adrenalint keresők rendelkezésére áll. A Gokart-és Kalandparkban a vezetői tudásunkat tehetjük próbára a pályán, de íjászkodhatunk is. A sebesség élményével kecsegtető canopy, valamint az alpesi csúszda kipróbálását is magában foglaló útvonalakon is végig mehetünk, hogy minden színes szalagot

összegyűjtsünk. A szintén a sebességet és a szabadságot jelképező Nagyvillám Canopy-pálya tőszomszédságában a bobpályán is vár a száguldás élménye, és a bátorságunkat próbára tevő kalandpálya.

 

Kids Oasis szálláshely a közelben: Portobello Wellness&Yacht Hotel, Esztergom

A négy szélforgós minősítésű hotel Esztergom belvárosában, a Kis-Duna partján fekszik, a párkányi kiruccanást is lehetővé tevő Mária Valéria híd közelében. Wellness-részlegként a teljes Aquasziget élményfürdő áll rendelkezésünkre, ahová közvetlen folyosón juthatunk át a szállodából. Játszótér, éttermi gyereksarok és e csodás város összes látnivalója szolgálja a tökéletes kikapcsolódást.