Babával

5 kifogás, amiért nem indulsz el kisbabával szállodába - lépj túl rajtuk!

Mielőtt gyermekünk születne, de már az első pici érkezését számolgatjuk, két dolog lehetséges: vagy nagyon várjuk, hogy a szülés utáni regenerálódás, rokonlátogatások és az örömök csitulása után egy picit elvonuljunk hármasban vagy épp az ellenkezője történik, el sem tudjuk képzelni, hogy elmenjünk bárhová is egy aprósággal... Megnyugtatásként, ez már a sokadik gyereknél egészen megváltozik. Jelen írásunkkal épp ezeket a kifogásokat próbáljuk meg feloldani.

De nézzük, mégis mik is azok a főbb érvek, amik miatt azt mondjuk, hogy nem megyünk kisbabával szállodába.

1. Hogyan jutunk el oda, ha nincs autónk és sok a pakk?

Bizony, már rögtön az utazás kérdésénél elakad a tervezés, pedig bármennyire is elképzelhetetlennek tartjuk, vonattal és busszal is utazhatunk. Két dolog fontos ehhez már rögtön az elején: válasszunk olyan szállodát, amely könnyen megközelíthető valamelyik eszközzel, illetve legyen családbarát! Ezekre a helyekre ugyanis nem kell tömérdek játékot vinni, mert a legtöbb helyen a macitól a motorig minden van és így maximum csak a kedvencet kell magunkkal vinni. Ha pedig már hozzátáplálós korban van a baba, akkor bébiételt is lehet kérni/venni, tehát azt sem kell magunkkal cipelni.  

 

2. Mi lesz az étkezésekkel?

Ha családbarát szállodát választunk, minden olyan egyszerű, mint otthon, sőt még egyszerűbb! Főleg, hogy anyukának nem kell főzőcskéznie, és helyette mondjuk úszhat egy jót, így megmozgatva a szoptatástól, cipeléstől kissé megviselt testét. Visszatérve az étkezésre: a felnőtteké értelemszerű, a kisbabáé, ha szopizik, szintén, ha tápszeres, akkor sincs gond, mert ezekben a szállodákban van lehetőség a kicsi ételének elkészítésére is. Ha pedig már egyebet is eszik, akkor vagy van a menük között bébiétel/gyerekétel, vagy kérhetünk, vehetünk is.

 

3. Mennyire lesz pihentető a pihenés

Nyilván ez jórészt rajtunk is múlik, hiszen hajlamosak vagyunk túlaggódni vagy éppen túlpörögni magunkat, de ha tényleg kikapcsolódásnak szánjuk ezt az otthontól távol töltendő pár napot, akkor igyekezzünk mi is kicsit leereszteni. Illetve már érdemes jó előre megtervezni a napirendet (a babáét pedig szigorúan megtartani), hogy ki, mikor, mit csinál. Könnyen lehet, hogy egy pici babával nem fogunk tudni mondjuk együtt szaunázni életünk párjával, de felváltva miért is ne tehetnénk, igaz?

 

4. Nem fogunk másokat zavarni?

Sokunkban felmerül az az érzés, amikor már gyerekünk van, hogy nem fogunk-e másokat az őrületbe kergetni, ha szerelmünk gyümölcse éjjel vagy akár nappal is, hangosan sír, vagy egyáltalán csak valamiért méltatlankodik. Megnyugatunk, nem. Egy családbarát vagy gyerekbarát szálloda pont azért van, hogy oda gyerekes családok vonuljanak el. Higgyük el, a többiekben is bőven élnek azok az emlékek, amikor még fiatalabb korukban rosszallásukat fejezték ki, amikor reggel hatkor a szomszéd kiskópék ajtócsapkodására keltek.  Mára ez azonban megváltozott...

 

5. Nem túl kicsi még egy utazáshoz?

Valójában, ha már túl van a kritikus, első két hónapon, és már nincs az a csúfos idő sem, amikor mindenféle nyavalyát össze lehet szedni, akkor nyugodtan neki lehet indulni egy pár napos családi nyaralásra. Ha mi magunk meg tudjuk teremteni a kicsinek a biztonságos körülményeket, megvan mindene, és tudjuk tartani a napirendjét, akkor bátran. Nyugodtan készülhetünk úgy is, hogy levisszük a wellnessrészlegbe a picúrt a babakocsiban. Mert gondoljunk csak bele: igazán idilli, ha mi egy picit mártózunk, miközben a babánk az igazak álmát alussza a babakocsiban...

Tehát miért is ne mehetnénk szállodába? Persze, még lehetnek olyan érvek, amiket felhozhatunk, de összességében rá kell arra jönni, hogy nekünk szülőknek is szükségünk van egy kis kikapcsolódásra. Arról pedig nem is beszélve, hogy a gyerkőcök is akkor érzik jól magukat, ha mi is jól vagyunk!