Babával

Bababarát illóolajok, amit a szállodába is magaddal vihetsz!

Az első várandóssággal kezdődött. Minden olyan ideális volt, mint a mesében. A fogantatás, a két csík, az ismerősök, barátok, rokonok osztoztak az örömünkben. Az első kellemetlenég a reggeli rosszullétekkel indult. Aztán egy felfázással, megfázással és influenzával folytatódott. Várandósan… persze gyógyszerhez a legindokoltabb esetben nyúlnak az orvosok. Elkezdtem kutakodni az alternatív lehetőségek irányába. Vegyészként nem volt könnyű dolgom. Az illóolajoknál állapodtam meg. Csodás szelíd, ugyanakkor határozott segítség a bajban.

Az illóolajok, pontosan - mint a gyógyszerek is – kémiai vegyületek halmaza. Ezek a természetben képződött vegyületek hatnak az emberi testre fizikai és lelki értelemben egyaránt. Erőteljes koncentrátumok, használatuk körültekintést és szaktudást igényel.

Tudtad? Számos illóolajfajta ismeretes, melyet kerülni kell a várandósság idején és kisgyermekkorban egyaránt. Azonban néhány alapolaj használata és kombinálása támogatja a kismama és kisbaba szervezetét.

 

A KISMAMA ÉS KISBABA ILLÓOLAJPATIKÁJA

No.1 Mandarin illóolaj

Stesszoldó, nyugtató, görcsoldó tulajdonságú. Megoldás alvatlanság, nehéz elalvás, rémálmok, félelem, feszültség, nyugtalanság kezelésében. Cseppents 8 csepp illóolajat az elektromos párologtatóba, vagy 4 cseppet egy papírzsebkendőre és végy 7 mély lélegzetet!

 

No.2 Eukaliptusz radiata illóolaj

Kiváló immunerősítő, nyákoldó és köptető egyben. Kitűnő felsőlégúti megbetegedések kezelésében és megelőzésében is. Cseppents 8 csepp illóolajat az elektromos diffúzorba, vagy mécseses párologtatóba!

 

No.3 Orvosi levendula illóolaj

Nyugtató, stresszoldó. Mégis inkább hámosító tulajdonsága miatt legyen minden kisgyermekes szülő táskájában! Tisztán kell juttatni akár a friss sebbe az orvosi levendula illóolajból és nem várt gyorsasággal regenerálja a szöveteket!

 

No.4 Teafa illóolaj

A levendula mellett van a helye! A friss sebre, felmaródásra cseppents 1 cseppet, a fertőtlenítés végett, aztán mehet rá a hámosító levendula illóolaja. A véresre kaparászott csípéseket is kezeld le teafa illóolajjal az ótvar elkerülése végett! Kezelheted vele aftádat, visszaszorítja a herpeszt és a pattanást, aknét is! Cseppents 2 csepp teafa illóolajt egy fültisztító pálcára és ecseteld vele 2 óránként a kritikus részeket!

 

No.5 Citrom illóolaj

Mosolyt csal az arcokra, még a morcos reggel is megszépül vele! Tanulásnál, munkában is legyen Veled, ugyanis fokozza a koncentrációt! Apának is csenj egy fiolával a zsebébe: jól jön kávé helyett, vagy akár a kocsiban egy fárasztó nap végén a hazafelé vezető idegesítő dugókkal tarkított autóúton! Emellett fertőtleníti a levegőt! Ezért ősztől tavaszig nem hiányozhat egyetlen házipatikából sem! Cseppents 8 csepp illóolajt elektromos diffúzorba!

Az illóolajok kizárólag abban az esetben fogják terápiás hatásukat kifejteni, ha kiváló minőségű, valóban természetes illóolajat használsz! Silány minőség esetén fejfájás, hányinger, szédülés következhet be.