Babával

Családi wellness, kicsikkel? Nem megoldhatatlan!

Egy jó kis wellnessről szinte kivétel nélkül mindenkinek az jut az eszébe, hogy elmegy egy hosszú hétvégére a barátokkal, párjával, lazulnak, úszkálnak, szaunáznak, feltöltődnek. Jó érzés is, igaz? Főleg, amikor kezd beköszönteni a hideg, téli idő...
Családi wellness, kicsikkel? Nem megoldhatatlan!

No, de mi a helyzet, ha már egy, két esetleg több gyerek is van a családban?

Ha a csemeték már nagyobbak és tényleg barátokkal, férjjel/feleséggel szeretnénk elmenni egy kicsit kikapcsolódni, akkor nyilván valami családi felvigyázásra lesz szükség, de ha ez nem megoldható vagy egyáltalán az is a cél, hogy egy jó kis családi wellnessre menjünk, akkor erre is bőven megvan a lehetőségünk.

Mindezt úgy, hogy senki sem fog fanyalogni a medence másik végében, hogy egy rakás gyerek ugrálja körbe. Mert egyrészt, aki nem akar lurkókkal osztozkodni a habokon, az elmegy egy felnőttbarát szállodába (ahol tuti nem fog gyerekkel találkozni), másrészt pedig a minősített gyerekbarát szálláshelyeken nemcsak önfeledten tudunk pancsolni a srácainkkal, hanem biztonságban is tudhatjuk őket.

Ennek az egyik alapvető oka, hogy a család- és gyerekbarát szállodákban kifejezetten odafigyeltek arra is, hogy a szokásos élmény- és úszómedencéken kívül a kisebbek, sőt az egészen kicsik is bátran megismerkedhessenek a wellness örömeivel. Vagyis, egyszerűbben fogalmazva, pancsolhassanak, locsolhassanak, csúszkálhassanak kedvükre.

Van még egy fontos tényező még az ilyen gyerekbarát szálláshelyeken lévő medencékkel kapcsolatban. Méghozzá az, hogy ha az egyik szülő elmenne mondjuk aromaterápiázni vagy szaunázni egy kicsit, a másik félnek se kell beleszakadnia a gyerekvigyázásba, mert a legtöbb ilyen minősítéssel rendelkező helyszínen annyira jól ki vannak alakítva a gyerekmedencék, hogy egész egyszerűen tényleg biztonságosak.

Nyilván az ember sose lehet elég éber, mert tudjuk jól, hogy a gyerkőcök kifejezetten kreatívak tudnak lenni, ha sérülések begyűjtéséről van szó, de nem mindegy, hogy folyton attól kell rettegnünk, hogy az úszni még nem tudó gyerekünk a játék hevében bepotyog-e a 2 méteres vízbe, vagy simán ellubickol-e a bokáig érő kacsaúsztatóban.

És ha mindez még nem lenne elég, akkor nyilvánvalóan vannak még azok a programok, játszószobák és egyéb részlegek is az családbarát szállásokon, amelyek az apróságok lefoglalására szolgálnak. Ennek pedig egyenes következménye, hogy mindenki kiegyensúlyozott lesz, tehát ha csak a fentieket nézzük, egy családi wellness kicsikkel is szinte zökkenőmentesen megoldható.