Babával

Csobbanunk!

Eljött a beltéri, melegvizes élményfürdőzés ideje. Megosztunk veletek három egyszerű szabályt, ha kicsikkel készültök csobbanni!
Csobbanunk!
  1. Úszópelenka

A pelenkás kicsire úszópelust kell húzni, ez magától értetődő és a legtöbb fürdőben szabály is. Hogy elkerüljük a kellemetlen meglepetéseket érdemes otthon a kádban vagy kerti kismedencében tesztelni, melyik márka a hatékonyabb. Környezetbarát megoldás a mosható úszópelenka, amelyek közül a derékon és lábszárnál meghúzható típust érdemes választani.

  1. Biztonság

Óvodáskorú gyerekeket már lehet egyedül hagyni a gyerekmedencében, de kizárólag akkor, ha rálátunk. A nagymedencében még abban az esetben is kell a karúszó, ha kicsi már próbálkozik az úszással, esetleg jár is edzésre. A vízbiztonság kialakulása hosszú folyamat! Érdemes vásárolni csúszásmentes ún. medencecipőt, amiben bátran belemehet a vízbe is a kicsi, de a parton sem csúszik el - ez ugyanis a vezető gyerekbaleset a fürdőkben.

  1. Étel-ital

A vízi mozgás és a sok élmény a szokásosnál is jobban megterheli a kicsi szervezetet, gyakran tör rájuk farkaséhség a fürdés után, amire érdemes felkészülni. Akár visszük magunkkal az ételt, akár helyben vásároljuk, tápláló ételt válasszunk  a kicsiknek! Fontos, hogy ételt semilyen körülmények között nem szabad a vízben, vagy közvetlenül a parton fogyasztani.