Babával

Kisbabával a négy fal között? Vagy útnak induljunk?

Bébivel utazni mindenképpen egy “esemény”, de télen még nagyobb kihívás, de semmiképp ne hagyjátok ki!
Kisbabával a négy fal között? Vagy útnak induljunk?

 

Utazáskor, a kisbaba mindennapi szükségletei mellett, a megfelelő meleget is biztosítani kell neki az autóban. Először is nézd meg az időjárási előrejelzéseket arra a helyszínre vonatkozóan, ahová indultok  és eszerint pakolj és vásárolj. A biztonság és a baba kényelme az elsődleges  egy sikeres téli kiruccanásnál. 

 

A pelenkázótáskába is tegyél be  meleg ruhákat és kiegészítőket. A "nagytáskába" ajánlatos két szettet pakolni naponta, kivéve, ha lesz mosodai szolgáltatás, vagy mosási lehetőség a szálláson. Jó ha tudod, hogy a KidsOasis által minősített szállásokon 5 szélforgós kategóriában van mosodai szolgáltatás, vagy mosási lehetőség térítés ellenében, a szobákban vagy a balkonon pedig van teregetési lehetőség.

 

Tegyél be hosszú ujjú bodykat, néhány vékonyabb pulcsit, nadrágokat, zoknikat, kezeslábas pizsamákat és puhatalpú cipőket. Ne maradjon ki az overál, meleg sapi és a  takaró sem, amivel betakarhatod a kicsit  a babakocsiban. Egy hálózsák is jól jöhet éjszakára.

 

Szintén a pelenkázótáskába készíts be bébiételt és pelenkát, így könnyen elérhetőek lesznek az autóban ezek a dolgok. Amikor a kicsinek valami baja van és sír az autóban, időtől függetlenül nem jó a nagy táskák alján keresgélni azt, amire éppen szükség van. Használd ki a pelenkázó táska oldalzsebeit is. 

 

Az utazás napján rétegesen öltöztesd fel gyermeked. Útközben valószínúleg többször  ki és be kell szállni, nagy hőmérséklet különbségek között. A rétegek vékonyak és szellőzőek legyenek, és könnyen levehetőek. Megfelelő rétegezés lehet: body, felette harisnya és farmer nadrág, hosszú ujjú póló és vékony pulcsi. A bébikre eggyel több réteget kell adni télen, mint, ami a felnőtteken van.

 

Előre fűtsétek be az autót indulás előtt! A kicsit kabát, sapka és sál nélkül rakd be, a már fűtött autóba. Csak egy vékony pulcsit adj rá. Ettől függetlenül betakarhatod a kabátjával vagy egy takaróval, de ne add rá. Az autós bébiülés hevedere alá rakott takarók biztonságtalanok, mert így nem védi a heveder a babát. A takaró a nagy mérete miatt meglazítja a hevedert, ami növeli az esélyét annak, hogy a baba előre esik egy ütközésénél.

 

Ha sétákat vagy kirándulásokat terveztek, akkor szükségetek lesz egy olyan babakocsira, ami megfelelően védi a picit a hidegtől és a széltől, és olyan kerekei vannak, amelyek könnyedén meg tudnak birkózni egy kis hóval. Azonban a KidsOasis 4 és 5 szélforgós szálláshelyeken biztosan találtok bérelhető babakocsit is, nem kell bepréselni az autóba. Ha a hordozót szeretitek  jobban, akkor olyat vigyetek, ami meleg, olyan anyagból készült, ami szigetel és takarja a bébit a lábától a nyakáig. Egy másik lehetőség, hogy meleg ponchót terítesz  magára, a bébihordozóval együtt. Az általunk minősített 4 és 5 szélforgós szálláshelyeken  lehet kölcsönözni hátihordozót.

 

Amikor a szabadban vagytok , folyamatosan figyeld a kisbaba hőmérsékletét. Ha csak egy rövid sétára mentek vagy, ha hóban nagyot akartok kirándulni, ne felejtsd el, hogy a babák nem tudják úgy szabályozni a testhőmérsékletüket, ahogy a felnőttek és nem tudnak szólni, hogy fáznak. Tapogasd meg az arcát, füleit, ujjait és lábujjait, hogy nem hidegek-e és vidd be őt a melegre, ha  úgy látod, hogy fázik vagy kényelmetlenül érzi magát.

Babás kirándulásra fel !

További írásaink a témában: http://kidsoasis.hu/blog/rovat/bababarat-utazas/