Babával

Mi is az a baba wellness?

Mint ahogy nekünk felnőtteknek, a pici babáknak is örömteli élmény lehet a wellness.

 

A wellness szó jelentése: személyre szabott egészségmegőrző programok összessége, melyek testi és lelki feltöltődést eredményeznek. A wellness-kúrák alapja az úszás, vízhez kapcsolódó tevékenységek, szauna programok, masszázsok. A babák esetén sincs ez másként, nagyjából a baba wellness is, e tevékenységekből tevődik össze.

 

Babaúszás-pancsolás:

A babaúszás a legmegfelelőbb mozgásmód a baba számára, életének első évében. A csecsemő számára a víz egy felszabadító környezet. Kisbabával gyermekmedencében, pancsolóban ajánlott a fürdőzés.

A vízben való mozgásnak jótékony hatásai vannak a kisbabákra. Elsősorban fejlesztő és erősítő hatásai ismertek. Megelőzhetőek az úszással a tartáshibák, fejleszti a központi idegrendszert, nyugodtabban alszanak, és ellenállóbbak a fertőzésekkel szemben. A baba korosztály igényeihez igazodva, sok helyen már kisbabák számára is alakítottak ki vízi élményekkel, és játékokkal felszerelt pancsolókat, gyermekmedencéket.

 

Baba-szauna: Az infraszauna sugarai ugyanabban a tartományban működnek, mint az újszülött osztályok inkubátorai (2-25 mikrométeres hullámhosszon) 4 cm-re behatolnak a bőr alá, ahol a fény átalakul hőenergiává.

Az infraszauna erősíti az immunrendszert, méregteleníti a szervezetet, a felső légúti megbetegedéseket segít megelőzni. A babára és a mamára is jótékony hatással van.

 

Baba masszázs: Az érintés minden ember életében nagyon fontos dolog. A kisbabáknak különösen, tekintettel arra, hogy kommunikációs eszközeik még nem fejlettek. Egy szeretet teljes masszázs, a szülőnek és a gyermeknek is hatalmas élmény. A masszázs a kisbaba érzelmi fejlődését pozitívan befolyásolja, kialakul a szülő és gyermeke között egy kapocs.

A masszázs jótékony hatásai: erősíti az immunrendszer működését, segíti a testkép kialakulását, érzékszervek fejlődését, serkenti a vérkeringést. A rendszeresen masszírozott babák kiegyensúlyozottabbak, gyorsabb ütemben fejlődnek, ellenállóbbak a betegségekkel szemben, és az alvásuk is jelentősen javult.

 

Ha babával utazást terveztek, érdemes körülnézni a KidsOasis bababarát hotelek között, mert a szálláshelyek a babák fogadására maximálisan felkészültek. A kis csöppségek ismerkedhetnek a vízzel, masszázzsal és a szaunával is.

A minősített szálláshelyek babás  ajánlatait itt találhatod