Babával

Szeretnénk elutazni kisbabánkkal és kipróbálni a babaúszást. Mit tanácsolsz, hova menjünk?

A babaúszással kapcsolatban két létező vélemény van: Az egyik szerint nagyon hasznos, mert a baba olyan mozgást végez közben, ami segíti a fejlődésben. A másik vélemény szerint felesleges, mert nem tanul belőle semmi olyat a baba, amit a későbbiekben hasznosítani tud.
Szeretnénk elutazni kisbabánkkal és kipróbálni a babaúszást? Mit tanácsolsz hova menjünk?

Az igazság valahol a kettő között lehet: én azt gondolom, ha egy kellemes kikapcsolódást szeretnél, ami a babának is örömet szerez, akkor menjetek el babaúszásra! Nagyon tudják a picik élvezni a lubickolást, és az anyukának is kikapcsolódás, mert mostanában – amilyen esős, hideg idő van – többnyire beszorulunk a nappaliba, ami egy idő után unalmas, és nagy kupival jár.

Ha úgy döntesz, hogy kipróbálnátok a babaúszást, akkor javaslom, hogy olyan helyet válasszatok, ahol szakképzett óvodapedagógus-úszásoktató tartja a foglalkozást. A használt módszerek hatékonyságáról nem nyitnék vitát, mind a Mattesz és a Stoller módszer egy kidolgozott koncepció, mindenki azt választja, amelyik számára szimpatikusabb.

A KidsOasis – minősített családbarát szálláshelyek közül 3 is kínál babaúszást a hozzájuk látogató vendégek számára.

A ceglédi Hotel Aquarellben heti 5 alkalommal tartanak babaúszást, alkalmanként 2000 Forintos díj ellenében. Náluk a Stoller módszerre szakosodott pedagógus tartja a foglalkozásokat.

Noszvajon az Oxigén Hotel Family&Spa tavaly nyár óta kínál babaúszást, heti négy alkalommal hétköznapokon tartanak foglalkozásokat. Náluk is a Stoller módszerrel tartják a foglalkozásokat.

A Tisza Balneum Hotelben, Tiszafüreden Mattesz módszeres babaúszás tanfolyamot tartanak heti három alkalommal. Keddi napokon van lehetőség 2 időpontra is, abban az esetben, ha az első betelik.

A babaúszás foglalkozásokhoz előzetes egyeztetés szükséges lehet, így foglalás előtt ajánlott érdeklődni a szálláshelyeken.

Mivel mindhárom szálloda a KidsOasis – Minősített családbarát szálláshelyek tagja, ezért ha a KidsOasisnál foglalsz, nem csak a babaúszás lesz szórakoztató, hanem az egész kikapcsolódás felejthetetlen élmény lesz, hiszen minősített szálláshelyeink különösen ügyelnek a kisgyermekkel érkezők kényelmére, melyről egy korábbi cikkünkben olvashattok.