Ezt látni kell

3 családi csúcs program, kirándulóhelyek libegővel

Legyünk bátrak és vállalkozókedvűek, próbáljunk ki valami újat, válasszunk szabadtéri szórakozást a család számára. Libegőzni például mindenki szeret! Ajánlok pár helyet, ahol van libegő és más szuper programok is. Ezeket imádni fogjátok!

1. Magasan a legjobb - Mátra másképp!


A Mátrában nem csak Kékes és Galyatető lehet nagyszerű kirándulóhely. Válasszátok Sástót, ahol egy új libegőt, az ország legmagasabban fekvő bobpályáját és egy szuper kalandparkot találtok. A felhőtlen szórakozás garantált, 35 élményelem várja kicsiket és szüleiket az Oxygen Adrenalinparkban. A bátor családok számára különleges élményt nyújt átsétálni a függőhídon, ami 18-28 m közötti magasságban, 183 m hosszan halad át a sástói kőbánya felett. A kevésbé vállalkozószelleműek válasszák a nemrég átadott Mátra Libegőt. A felső állomás a kalandpark területén található és a libegő átmegy a 24-es főút felett. Csodás panorámával lesz részetek, bármelyik program mellett döntötök. Ne hagyjátok ki Sástó fő nevezetességét, a sárga színű, eredetileg fúrótoronynak szánt, 53 méteres kilátót és a tanösvényeket hazánk legmagasabban fekvő tava körül. Sástó egy hangulatos csónakázóhely, romantikus fahidakkal, ahol horgászni, vízibiciklizni is lehet. A kicsik kedvence a kacsaetetés lesz és a játszótér elemei a tó körül. Télen még korcsolyázni is lehet Sástón.

A kilátó és az üdülőközpont az év minden napján várja a látogatókat (erős szél esetén nem lehet felmenni a kilátóba), a libegő tavasztól- őszig, a kalandpark nyitva tartása szerint látogatható.

 

2. Irány a Zemplén!

 

Sátoraljaújhelyen, a Zemplén Kalandparkban található az ország leghosszabb libegője, és az egyetlen üvegpanorámás zárt kabinos felvonója. Többszintes kilátó is várja a kirándulókat, de itt találjátok a leghosszabb bobpályát és a legmagasabb beltéri mászófalat is. Kalandos programban lehet részetek fergeteges csúszásokkal és abszolút biztonságos bobokkal. A pálya elhelyezkedése szintén hozzájárul a felejthetetlen élményhez, a szépséges Zemplén vidéket csodálhatjátok meg.

A Zemplén Kalandpark egész évben látogatható.

 

3. Kalandra fel, az eplényi Kaland hegyen

 

A Bakony csodaszép kirándulóhelyszín. Bakonybél környékén kellemes túrákat tehetünk, de a Pannon Csillagdát is felfedezhetjük. Ha pedig szórakozni szeretnénk, irány Eplény, ahol a sícentrum tavasztól-őszig Kaland Hegy néven várja az élménykereső családokat, túrázókat. Két libegő is üzemel itt, láblógatás közben pedig ha szerencsénk van erdei állatokat, őzeket, szarvasokat, muflonokat, nyulakat is észrevehetünk. Szabadon látogatható a mezítlábas ösvény és a Játéksziget ugrálóvárral, trambulinnal, illetve mászófallal. Ingyenes az Ámos-hegyi Kilátó is, mely közvetlenül a mezítlábas ösvény végén található. A többszintes fa kilátóból csodás körpanoráma tárul elénk, tiszta időben még a Balaton északi partját is látni! Újdonság a gyerekek számára az Aranymosó: a pénztárban vásárolhatunk homokot, amiből szita és víz segítségével megkereshetjük az elrejtett apró ásványokat, kagylókat, és szerencsés esetben a joker követ is, ami beváltható egy társasjátékra. 

 

Az eplényi Kaland Hegy egész évben nyitva.