Ezt látni kell

8 felejthetetlen nyári program, amit át kell élnetek Sarudon, a Tisza-tó Élményfalujában

A Tisza-tó az új Balaton? Simán lehet!

Hazánk második legnagyobb tava pihenésre, strandolásra, szórakozásra és sportolásra egyaránt kiváló. Ha klassz programokat kerestek, irány a Tisza-tó! Fedezzétek fel az Élményfaluból, Sarudról! Ne felejtsétek el magatokkal vinni az Utazik a család mese útikönyv sorozat Irány a Tisza-tó! című kötetét, mert abban is rengeteg kirándulástippet, programajánlót találhattok miközben a mesét olvassátok. 

 

8 felejthetetlen nyári program, amivel Sarud, az Élményfalu vár

 

- KalandPart Élménystrand

 

A Tisza-tó homokos “tengerpartján” remek strand vár nagyszerű játékokkal és kikapcsolódási lehetőségekkel, például Buborékfocival, pedálos járgányokkal a legkisebbeknek, strandröpivel, stranfocival, kosárlabdával, vízilabdával, tollassal, lengőtekével, ping- ponggal, csocsóval, ügyességi játékokkal, óriás sakkal, darts-szal. Találtok itt továbbá egy TrambulinPartot, ahol kisebb-nagyobb trambulinon lehet ugrálni, játszani és Mászóbázist is, ami a Tisza-tó legnagyobb kötél akadálypálya rendszere. A parton, fák árnyékában játszótér is várja a gyerekeket.

 

 

- Aquaglide vízi játszótér

Magyarország és Közép-Európa legnagyobb vízijátszótere csúszdákkal, hintával, mászófalakkal, vízilibikókákkal, trambulinnal. Izgalmas élmények várnak ránk a mentőmellények felcsatolása után és kellemesen el fogunk fáradni a vízen billegő játékokon való egyensúlyozásban, az ugrálásokban, csúszásokban, mászásokban, kapaszkodásokban. Kalandos és kihagyhatatlan, megemeli az adrenalinszinteket!

 

 

- Vízisportok

Kajak, kenu, vitorlázás, vízibiciklizés, fánkozás, SUP, Sárkányhajók, Evezős hajók – A mozogni vágyók és a vízisportok szerelmesei élvezni fogják a nagy kínálatot és imádni fogják a páratlan és nyugodt természetet a Tisza-tónál

 

 

- Biciklizés

Az Élményfaluban bármikor tudtok biciklit kölcsönözni, nem kell magatokkal cipelni a kerékpárjaitokat. A kerékpárút közvetlen közelében található a Tisza-tó Bike bázisa, ahol több mint 100 kerékpár várja a bringázni vágyó kicsiket és nagyokat. Abszolút biztonságos és kényelmes, könnyű a terep, s közben lenyűgöző a környezet. Rengeteg látnivalóval gazdagodhattok és a Tisza-tó körül kerekezni remek kikapcsolódás.

 

 

- Csónakázás a Tisza-tavon

 

Túracsónakba ülni szakvezetővel - ez az a program, amit nem érdemes kihagyni, ha még nem vettetek részt természetjáró vízi túrán a Tisza-tavon. Különleges vízi ösvényeket, rejtett zugokat járhattok be a kis csónakkal és közben rengeteg hasznos és érdekes tudásra tehettek szert. A vezető biztosan megmutatja nektek a sulymot, amit meg is kóstolhattok, ha szerencsések

vagytok, fotózhattok kárókatonát, szürke gémet, szárcsát, tőkés récét, jégmadarat, hódvárat. Vízililiomokban és vadkacsákban, hattyúkban, na meg a békés, lenyűgöző természet szépségben gyönyörködhettek. A vízi világ csodái mellett élmény maga a vízen ringatózás is, a gyerekek pedig a túra közben igazi hajóskapitánynak képzelhetik magukat.

 

 

- Lovaglás

A Hucul Udvar Lovasközpontban hucul lovakon képzett oktatók segítségével lovagolhatnak a kicsik és nagyok. A Lovasközpont célja, hogy minél több embernek megmutathassa a lovak világát. A lovaglás és a lovakkal töltött idő mindenkinek előnyére válik: erősíti és edzi a testet, fejleszti a szellemet, remek lehetőség felelősséget tanulni, egyensúlyt és koordinációt fejleszteni. A gyermekek számára egy életre szóló élmény lehet a lovaglás Sarudon. Ha szeretnétek több időt tölteni a természetben és szívesen megismerkedne a gyermek a lovakkal, ha szeretnéd, hogy félelem nélkül közeledjen ezekhez a csodás állatokhoz és szívesen üljön fel a hátukra, jó helyen jártok! Kisgyermekek, kezdők, érdeklődő felnőttek számára készülnek sétáltatás, lóhoz szoktatás programmal, van egyéni és kis csoportos lovasoktatás, haladó szintű lovaglók pedig kipróbálhatják a tereplovaglást a csodás Tisza-tavi tájakon, mezőkön és töltésoldalban felfedezve az élővilág titkait.

 

 

- Halat enni

A Tisza-tónál nem maradhat ki a hlevés élménye!

A Kalandparton a Keszegeszegető Halsütő és Grill Terasz ízletes sült halai és halászleve lehet a menü vagy választhatjuk a Sulyom Tájéttermet, a Sarud főutcáján található igényes falusi bisztrót, ami helyi termékekre épülő konyhával, a Tisza-tó új ételstílusát kívánja megteremteni, egyedi ízeket, új felfogást, valódi élményt ígér. Csuka Gyuri Haltepertője vagy a füstölt szürkeharcsából készült Hortobágyi palacsinta például igen jól hangzik!

 

 

-Tisza-tavi MiniZOO

A Mini ZOO Sarudon szeretettel várja a családokat, az állatsimogatóban nem csak a gyerekek fogják jól érezni magukat. Igazán családias és állatbarát élményre számíthattok, és a tanyasi állatok mellett egzotikus és Magyarországon ritka állatfajokkal is megismerkedhettek. Simogathattok lámát, alpakát és nyuszikat, megetethetitek a kecskéket. Találkozhattok mosómedvével, beszélő papagájjal és még kenguruval is. A mini ZOO célja megismertetni testközelből kicsiket és nagyokat az állatvilág színes világával, emellett nagy hangsúlyt fektetnek a környezeti nevelésre és a természetvédelem fontosságára. Játékos és interaktív formában zajlik a látogatás, természetközeli és jó hangulatú, családbarát a program.

 

 

 

Folytathatnánk még a sort, mert nem szabad kihagyni a Tisza-tavi Ökocentrumot, a Vízi Sétányt, a Kiskörei Hallépcsőt, a Hello Hal büfét sem, de egy szó, mint száz: ha szeretnétek rengeteg élménnyel gazdagodni, töltsetek pár napot a nyárból a Tisza-tavon! Készüljetek fel a KidsoOasis-Man könyvek  Utazik a család – Irány a Tisza-tó! című mese-útikönyvével! Aztán vessétek bele magatokat a nyárba, és teszteljétek a Élményfalu, Sarud jobbnál-jobb programjait!