Ezt látni kell

Állatok testközelből, avagy szafarizzunk itthon!

Néhány évvel ezelőtt még nem is volt lehetőségünk hazánk határain belül szafari parkba menni, most viszont két helyszínen is átélhetjük ezt az élményt az országban.

Egy családi kirándulás következő helyszíne vagy éppen nyaralásunk egyik állomása lehet Nagykőrös vagy Pusztaottlaka. Ugyanis mindkét település erről (is) híresült el napjainkban, hogy „nyugalmazott” cirkuszi vadállatoknak ad otthont.

Országunkban az első autós szafari park a Pest megyei Szadán nyílt meg 2020-ban, viszont idővel kinőtte magát és új, nagyobb területű helyszínre volt szükség. Volt ugyan egy év kihagyás, majd idén áprilisban megnyitotta kapuit a Richter Safari Park Nagykőrösön, ahol a Magyar Nemzeti Cirkusz és más cirkuszok munkájából kivont vadállatok töltik a cirkusz utáni életüket. Szintén az idei évben nyílt autós szafari park a Békés megyei Pusztaottlakán is; bár már 2010 óta vadaspark üzemelt ezen a területen, később családi szabadidőparkká nőtte ki magát. Bármelyikre is esik a választásunk, biztosan nagy élmény lesz a család minden tagjának. Nagyon sok pozitív véleményt olvashatunk a Google-értékelések között, illetve a parkok Facebook-oldalán és honlapján is tájékozódhatunk a részletekről.

Mindkét helyszín esetében erősen javasolt az időpontfoglalás a parkok weboldalán, hiszen ebben az esetben tudjuk elkerülni biztosan a hosszas várakozást. A nagykőrösi park esetében pedig ha nem foglaljuk le az érkezési időintervallumot, akkor autóval nincs is lehetőségünk bemenni, a kisvonattal tudjuk bejárni külön díj ellenében a helyet.

 

A nagykőrösi Richter Safari Park remek úti cél, mert…

· Az ország szinte bármely pontjáról viszonylag könnyen megközelíthető (az ország földrajzi középpontjától kb. 45 km), sehonnan sincs túlzottan messze.

· Hatalmas 30 hektáros területen több mint 200 állattal találkozhatunk. Ennyire közelről itthon még nem láthattunk elefántot, zsiráfot vagy éppen púpos tevét.

· A szafari parkon kívül sok egyéb, érdekes program és látnivaló van a helyszínen. Az állatsimogatóban még közelebb kerülhetünk egy-egy állathoz, bár itt inkább a kisebb testű állatokkal ismerkedhetünk. Viszont nem csak a „szokásos” nyuszi, bari, kacsa található meg itt, hanem alpakkával, lámával és kenguruval is barátkozhatunk.

· Hangulatos vidámparkban kapcsolódhatunk ki, ahol többek között céllövölde, körhinta, dodzsem és ugrálóvár várja a kicsiket és nagyokat.

· Akár 30 méter magasból is szemügyre vehetjük a területet, ha jegyet váltunk Safari Eye óriáskerékre.

· A szafari mellett Dinópark is található, a hatalmas méretű állatokat szintén az autóból van lehetőség megcsodálni.

· Naponta több alkalommal cirkuszi előadáson is részt vehetünk, a belépőjegy ára ezt is tartalmazza, ahogyan a motoros bemutatót és elefánttréningen való részvételi lehetőséget is. Az élménypark játékai (dodgem, körhinta, céllövölde stb.) és az óriáskerék zsetonnal használható szolgáltatások.

· Akár (külön díjért) kisvonattal is bejárható a terület.

 

A pusztaottlakai Safari Park szintén nagyon jó választás, hiszen…

· A belépőjegy nem csupán az autós szafarit tartalmazza, hanem magában foglalja az összes játékot és programlehetőséget, amit a park kínál. Ilyen a vezetett pónilovaglás, a pingpong és a különböző, búcsúban is megtalálható játékok.

· A vidámpark elemeiben is bővelkedik a helyszín, itt található az Alföld legnagyobb dodgeme, a gyerkőcök körhintázhatnak vagy felülhetnek a kisvasútra is külön díj fizetése nélkül.

· Csemetéink levezethetik fölös energiáikat az ugrálóvárban és a trambulinban is, így még arra is nagy esélyünk van, hogy a kellemesen fárasztó nap után időben kerülnek ágyba.

· Számos egzotikus állattal is találkozhatunk utunk során, a fehér kenguru is különlegességnek számít, ráadásul itt található Magyarország legnagyobb alpakkagyűjteménye is.

· Az állatsimogatóban van lehetőség a gyerkőcöknek kicsit közelebbről is megszeretgetni kedvenceiket, és akár fotózkodhatnak is velük vagy megetethetik őket.

· A babával érkezőknek nagy segítség, hogy baba-mama szoba is ki van alakítva, ahol kényelmesen szoptathatjuk, etethetjük a kicsit. Székkel, pelenkázóval és fertőtlenítővel is fel van szerelve a helyiség.

Irány a szafari!