Ezt látni kell

Csodahelyek otthonról

Sajnos sok minden más mellett az utazásról is le kell mondanunk és előreláthatóan heteket kell karanténban töltenünk. Azoknak, akiknek eddig lételeme volt az utazás, más kulturák, tájak felfedezése ez az időszak  valódi kínszenvedés. Persze tudjuk, hogy most nincs más választásunk, most az a  helyes ha otthon maradunk, de akkor is nehéz elfogadni, hogy egy ideig nem azt számoljuk, hogy hányat kell aludni az utazás időpontjáig, hanem hogy meddig tart a karantén és mikor vonul el a vírusveszély.

Mi lenne ha cskazért se mondanánk le az utazás adta élményekről és virtuálisan látogatnánk meg olyan nevezetességeket amik rajta vannak az „ide egyszer el kell jutnunk” bakancslistátokon?

A legtöbb múzeum ugyan bezárta kapuit a látogatók elől de azért mi bekukucskálhatunk, sőt virtuálisan ba is járhatjuk. Van benne jó is. Közben kávézhatunk, sütizhetünk és mégsem szól ránk a teremőr. Nyilván nem helyettesítik a személyes jelenlétet de most azt az időszakot éljük, amikor meg kell elégednünk az alternatív megoldásokkal úgyhogy inkább örüljünk, hogy van ilyen.  Íme néhány virtuálisan is bejárható  nevezetesség. Biztosan van még nagyon sok, így arra kérünk, hogy ha ezeken kívül tudsz még ilyet, írd meg nekünk, hogy „utazhassunk” még több helyre.  

 

Nézd meg Van-Gogh képeit Amszterdamban

https://360stories.com/amsterdam/point/van-gogh-museum-4

 Irány Athén, az Acropolis Múzeum

http://www.acropolisvirtualtour.gr/

A londoni Buckingham-palota virtuális túrája

https://www.royal.uk/virtual-tours-buckingham-palace

A Versailles-i palota virtuális túrája

https://www.familytravelmagazine.com/a-guide-to-visiting-the-palace-of-versailles/

Virtuális túra a párizsi Louvre-ba

https://www.louvre.fr/en/visites-en-ligne

 

Magyarországon a Magyar Nemzeti Múzeum, a Petőfi Irodalmi Múzeum, a Szépművészeti Múzeum, a Magyar Nemzeti Galéria és az Iparművészeti Múzeum csatlakozott a virtuális látogatást lehetővé tévő adatbázishoz