Ezt látni kell

Érdemes gyerekekkel Hajdúszoboszlóra látogatni!

Hajdúszoboszló Magyarország legnagyobb termálvizű fürdőhelye. Fürdési lehetőség bőven akad a városban. Ha gyerekekkel utazunk, velük természetesen nem csak a nyugodt és pihentető termálvizes fürdésre készülünk. A városban, vagy a környékén számos lehetőség van arra, hogy felejthetetlenné varázsoljuk az ott töltött napokat.

Érdemes gyerekekkel Hajdúszoboszlóra látogatni!

 

Aqua Palace élményfürdő

Gyerekekkel nem szabad kihagyni az élményfürdőt, ahol életkortól függetlenül mindenki megtalálhatja a maga számára azt a szórakozási formát, amit kedvel. Vannak tematikus medencék, (barlangfürdő, mozifürdő, trópusi fürdő, tengeri fürdő, jégbarlang, gangesz fürdő) gyermek és kisbaba medencék, felnőtt és gyermek csúszdák. A fürdő gyerek pihenővel és baba-mama szobával is rendelkezik.

 

Mókuskaland élménypark

A gyermek és felnőtt pálya, illetve a csúszópálya is felejthetetlen élményt, nagyszerű kikapcsolódást kínál a résztvevőknek. A pályák pihenőpontokkal vannak kialakítva, így ha valaki kicsit lazítani szeretne közben, azt is megteheti. Az egy hektáros területen elhelyezkedő kalandpark nagy előnye, hogy az akadálypályák mindig árnyékban vannak, hiszen az élménypark kialakításához jó alapot szolgált a kis erdős rész.

 

Hortobágyi Nemzeti Park

Az 1973-ban megalakult Hortobágyi Nemzeti Park ma az emberiség kulturális Világörökségének részévé vált. Azokat az értékeket igyekszik bemutatni az idelátogatóknak, mely a hortobágyi pusztát leginkább jellemzik. Növény és állatvilága különösen gazdag, és fokozott védettséget élvez. Itt található a Kilenclyukú híd, Hortobágy jelképe, a történelmi Magyarország leghosszabb közúti kő hídja. A Pásztormúzeum Hortobágy egykori világát, a pásztorokat jellegzetes tevékenységeik közben, munkaeszközeikkel, használati tárgyaikkal mutatja be. 

 

Hortobágyi Vadaspark

Az ősi puszta vadvilágát tárja a láthatók elé. Még az ember megjelenése előtt ezen a tájon élő állatfajok, mint például: farkas, sakál, vadló, keselyű, pelikán, illetve a védett területeken ma is élő vadállatok: vadmacska, róka, görény, őz, réti sas, nyári lúd, nagy kócsag, szürke gém, daru, fehér gólya, fekete gólya, vörös vércse láthatóak. A vadasparkban kiállítás, játszótér, állatkifutó is található. A park csak szervezett formában látogatható, a Hortobágy központjában, a Kilenclyukú híd lábánál található Pásztormúzeumtól induló autóbuszokkal, vagy terepjáróval. 

 

Hortobágy-halastavi Kisvasút

A kisvasút lehetőséget biztosít arra, hogy a turisták kényelmesen elérjék a halastórendszer távolabbi részeit, és gyönyörködjenek az egyedülálló tájban, a gazdag madárvilágban. A  2000 hektáros  tóegység a Hortobágy Nemzeti Park megalakulása óta védett. Különösen értékes az itt fészkelő és átvonuló madárvilág. Az elmúlt 35 év alatt közel 300 madárfajt figyeltek meg a tavakon, ezzel a halastórendszer Közép-Európa egyik legismertebb madárélőhelyévé vált. Ez az egyetlen kisvasút Magyarországon, amely halastavi környezetben fut. A kisvasút a halastavak belső gátja mentén tesz meg egy kb. 5 km-es távot; a végállomásnál leszállva egy 460 méter hosszú pallóúton gyalogosan végig haladva betekintőkből, magaslesről ismerhető meg a növény- és állatvilág.

 

Pusztai állatpark

Azért jött létre, hogy bemutassa régi magyar háziállatainkat és elősegítse fenntartásukat, népszerűsítésüket hazánkban. Az állatsimogatóban a gyerekek a bárányokkal, kecskegidákkal, szamarakkal, szamárcsikóval ismerkedhetnek. A puszta konyhájában bográcsos főzésre van lehetőség, kicsi szekérrel pedig ki-ki maga után húzhatja gyermekét a park területén. A fa játszótér, a kis szekerek, pusztai virtusok, kézműves foglalkozások egész napos kikapcsolódási lehetőséget nyújtanak kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

 

Repülőtér

A termálvizes strandfürdőtől mindössze 200 méterre helyezkedik el. Hajdúszoboszlón a repülősport hagyományai az 1950-es évekig nyúlnak vissza. A híresen jó adottságú területen, a repülő sportág követői szép számmal fellelhetők. Hőlégballonosok, ejtőernyősök, motoros repülők, sárkányrepülők, siklóernyősök, és vitorlázórepülők használják ki, és élnek szenvedélyüknek a repülőtéren.

 

Kalandozások Bringó-Hintón

Remek kikapcsolódási lehetőség és közös családi program a bringó-hintózás. A gyerekek és felnőttek is élvezni fogják! Bejárhatjátok négykeréken Hajdúszoboszló utcáit. Különböző fajtákban és méretekben bérelhetők, a gyerekek kedvéért, egyes hintók fantázianevekkel vannak ellátva.

 

Ha kedvet kaptatok Hajdúszoboszlóhoz, és több napot szeretnétek eltölteni a városban, akkor minősített családbarát szálláshelyet ajánlunk, közvetlenül az Aqua Palace élményfürdő szomszédságában.

A Hotel Atlantis kedvezményes csomagajánlatait itt tudod megnézni.