Ezt látni kell

Hogy ne legyen uncsi a vége: programok a nyár utolsó napjaira

Augusztus közepét is hátrahagyva érezhetjük úgy, hogy mindjárt itt a nyár vége, méltóképpen kell elbúcsúztatnunk ezt az évszakot. Leginkább egy élményekkel teli hosszú hétvégével! Azért remélhetőleg jó ideig még élvezhetjük ezt a szép, napos időt, a szeptember nálam még bőven „nyári” évszak. Bárhogy is legyen, az elkövetkezendő hónapban engedjünk meg magunknak legalább egy hosszú hétvégét az önfeledt pihenésre! De merre is induljunk? 

Íme néhány tipp a nyár utolsó napjaira:

1. Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva Fesztivál (2019. 08. 30.-09. 01)

Szentendre igazi kis ékszerdoboz, az év bármely napján látogatunk el ide, biztosra vehetjük, hogy nem fogunk unatkozni! Ha a nyár utolsó hétvégéjét szeretnénk itt eltölteni, egy színes programokban bővelkedő fesztivál koronázza meg az élményeinket. A művészeti és gasztronómiai programok vannak fókuszban, ugyanis helyi művész házigazdák nyitják meg kapuikat a vendégek előtt, többek között festőművész, kőfaragó, restaurátor. Éttermek és cukrászdák sora készül kifejezetten erre a hétvégére válogatott gasztronómiai különlegességekkel, és Gasztro Utca is várja az ínyenceket. A gyermekeknek is igazi kánaán lesz a város, hiszen játszótér, bábszínház, kézműveskedés és más egyéb gyermekprogram várja őket.

 

2. Hajózós gyermeknap a Balatonon

Ha úgy döntünk, hogy a Balatonon búcsúztatjuk a nyarat, akkor nagy élményben lehet része a csemetéknek, ha egy igazán rájuk szabott hajókázós programmal tesszük ezt meg. Az egyik lehetőség, hogy a Mastercard Varázshajóra pattanunk, ahol egy órás program várja a gyerkőcöket és szülőiket, bohócokkal, kalózokkal, ráadásként ajándék is foglaltatik a jegy árában. A hajó több állomásról is indul, pl. Badacsony, Balatonföldvár, Keszthely, Fonyód, Siófok. A másik lehetőség hasonló szórakozásra a Minimax Gyerekhajó, amely augusztus 24-én Siófokon, augusztus 31-én Balatonfüreden, szeptember 15-én pedig Budapesten kínál családi programlehetőséget. A hajókirándulás élménye mellett gyermekkoncertek, arcfestés, tombola és egyéb játékok bűvölik el a kicsiket. A menetrendek itt találhatóak. 

 

3. Országos Csokoládé Fesztivál, Szerencs (2019. 08. 22-25.)

Egy 4 napos hosszú hétvégén számos zenei, gasztronómiai és gyermekbarát programmal vár minket Szerencs. Természetesen a csoki van a középpontban, legyen az akár kerek, szögletes, hosszú stb. – ahogy Gombóc Artúr mondaná. Van itt csokikóstolás, sőt csokoládé kalandpark, és csokiból készült mesefigura-szobrok is.  Az eseményen több mint 50 fellépő műsorát élvezhetjük, köztük neves zenekarok, tánccsoportok, a Dumaszínház, és még sorolhatnám. Van lehetőség bérlet, ill. napijegy vásárlására is, sőt, kedvezményes családi napijegyet is válthatunk. Szombaton és vasárnap 10-18 óráig igazi játéktérré változik a Kulcsár Anita Sportcsarnok, ugyanis a bábjátékok, különféle foglalkozások mellett csokoládé-kézműveskedésben is részt vehetnek a gyerekek, sőt, gyermekmegőrző is működik. Hétvégén az ugrálóvár és vidámpark sem fog elmaradni, ne aggódjatok! 4. Szamárfül Családi Fesztivál, Pécs (2019. 08. 23-25.)

„Szamárság lenne otthon maradni, gyere te is!”- olvasható a szlogen az esemény weboldalán. Számos helyszín és program várja a lurkókat: játszótér trambulinnal, kiállítás Csukás István mesefiguráival, óriás szappanbuborékok eregetése, mesekoncert, bábelőadás, sőt Kincses Piac is van, ahol megunt játékokat és könyveket lehet árusítani és csereberélni.

 

5. Savaria Történelmi Fesztivál, Szombathely (2019. 08. 22-25.)

Idén lesz húszéves a Fő téren megrendezett nagyszabású fesztivál, amely – mint mindig – látványos felvonulással, kézműves portékákkal, gasztroélményekkel, zenével, borászatokkal csalogatja a látogatókat. A felvonulásra a hírek szerint több mint 1000 jelmezes készül a különböző történelmi korokat megidézni. A képző- és iparművészek kavalkádja, a hagyományőrző katonai bemutatók, színdarabok és néptáncelőadások csak néhány példa a színes programok közül kiragadva. A gyerkőcök paradicsoma a Gáyer-parkban található Kalandvár, ahol interaktív előadások, játszóházak, koncertek (Palya Bea, Gryllus Vilmos) várják őket, sőt a táncoslábúak kedvéért több alkalommal lesz habparty is, ahol a habot a tűzoltók biztosítják!