1. Karcagi birkapörkölt
A pörkölt maga magyar jellegzetesség. Karcagon azonban olyan archaikus alapanyagokból és technikával készítik, hogy az külön kiérdemelte a védjegyet.
2. Alföldi kamillavirágzat
Nem, a gyógyhatásáról és sokoldalú felhasználásáról ismert kamilla (orvosi székfű) nemcsak nálunk őshonos. Van azonban egy változata, ami az Alföld szikes területein terem, amiben magasabb a hatóanyag- és az illóolajtartalom, mint fajtársaiban és számos más előnyös tulajdonsággal is rendelkezik. Vigyázzunk rá!
3. Fröccs
Valószínűleg e szó hallatán nem a magyar értéktár jut elsőre az ember eszébe. Inkább egy tikkasztó nyári nap és egy kellemesen pezsgő ital a párás pohárban. Hosszúlépés vagy sport vagy viceházmester vagy kisfröccs. Pedig a világhírű magyar borászat és a hajdani szikvíz mesterek igazi gasztronómiai különlegességet hoztak létre. Valódi magyar italt.
4. Kürt adatmentés
Az informatika talán a leggyorsabban fejlődő terület mai világunkban. Állócsillagnak lenni igazán különleges teljesítmény a percenként változó technikai újdonságok között. A Kürt adatmentés képes volt erre: három évtizede különleges, egyedi technikával hívnak életre pótolhatatlan adatokat, alkotásokat, vagyis diadalmaskodnak reménytelen helyzetekben. Bizony, ez is hungarikum.
5. Táncház módszer
Már 40 éve rendeznek táncházakat Magyarországon. Ez alatt a 40 év alatt több generáció számára jelentette a népzene és néptánc az összetartozást, a magyarság mindennapi megélését, a szórakozást, a közösséget. A táncház mozgalom teljes pompájában virágzik, ma is őrzi és felkutatja az évezredes hagyományt, életben tartja a kárpát-medencei zenét és táncot, és neveli erre fiatalok százezreit. Hamisítatlan magyar sikertörténet.