Ezt látni kell

Itt minden olyan izgalmas! / Utazó blogger a Velence Resort&Spa-ban 1. rész

Azon szerencsés családok egyike lehetünk idén nyáron, akik a KidsOasis utazó nagyköveteiként minősített családbarát szállásokat tesztelhetünk. Mi elsőként a velencei Velence Resort&Spa-ba látogattunk el a lányokkal 3 napra és 2 éjszakára. Mondanom sem kell, hogy már nagyon vártuk ezt az izgalmas kalandot, ami rengeteg élményt tartogatott a számunkra. Ebben a bejegyzésben megosztom veletek a tapasztalatainkat!

Velence Resort&Spa

Az utazásunk előzményeként szeretném elmesélni nektek, hogy mi először vettünk részt a lányokkal egy ilyen wellness hétvégén, mert korábban el sem tudtuk volna képzelni, hogy találunk majd olyan szállodát, ahová két kisgyerekkel kényelmesen el tudunk utazni és jól tudjuk majd magunkat érezni. Korábban, amikor megfordult a fejünkben, mindig elbizonytalanodtunk, hogy mennyire férnénk el az ikrekkel  egy szobában, mennyi mindent kellene vinnünk magunkkal pár napra a gyerekek ellátásához (nagyjából a fél lakást) és mit tudunk majd csinálni, amivel a lányok és mi is jól érezhetjük magunkat. Tudom, tudom, hogy nem kellett volna ennyire bátortalannak lennünk, de az ikres lét kérdései és bizonytalanságai a nyaralások tervezésénél is porondon voltak.

Míg párként az ember inkább a romantikus kikapcsolódási lehetőségeket keresi a nyaralás ideje alatt, mikor már a gyermekünkkel együtt utazunk, sokkal több dolgot veszünk figyelembe. Fontos lesz számunkra a szobák baba vagy gyerekbarát felszereltsége, hogy ne kelljen otthonról mindent felpakolva magunkkal vinnünk és a helyiség biztonsága is. Megnézzük a programok színességét, amivel izgalmasabbá varázsolhatóak az ott töltött napok, valamint a menüsor gyerek része is lényeges kérdés lesz. Bár külön bejegyzésben szeretnék nektek mesélni arról, hogy milyen színes programokkal könnyíti meg a szálloda a szülők számára a "Mit csináljunk?" fejtörőt, szeretném kicsit előre megsúgni, hogy nagyon sok segítséget és támogatást kaptunk abban, hogy a lányokkal együtt ki tudjunk kapcsolódni és élvezhessük a nyaralás minden pillanatát, ami hatalmas bátorító löket volt ahhoz, hogy a jövőben is bele merjünk vágni egy hasonló kalandba. Azt hiszem ez volt az első olyan közös nyaralásunk, ahol nem voltak égbekiáltó hisztik és nevelési kudarcok, mert annyi lehetőségünk nyílt lazítani, hogy észre sem vettük és már ki is kapcsolódtunk, kicsit elfelejtkezve a hétköznapok kihívásairól és menetrendjéről.

Velence nagyjából 1,5 óra utazásra van a lakhelyünktől, így ebéd után úgy időzítettünk, hogy a lányok kényelmesen tudjanak aludni az autóban és kellően kipihentek legyenek az rájuk váró élményekhez. Egész héten erre a nyaralásra készültünk, Sára és Dorka nagyon izgatottak voltak és alig győzték kivárni, hogy elérkezzen az indulás pillanata.

+tipp: Az autópálya helyett a kis utakat választottuk, így a Velencéig vezető tájban is volt alkalmunk gyönyörködni, ami bővelkedik zöld dombokban és gyönyörű napraforgós mezőkben. Érdemes ezt az utat választani, ha szeretnétek nézelődni.

Velence Resort&Spa-t szinte el sem tévesztheti az ember, hiszen a Velencei tó partján talán ez az egyik legimpozánsabb épület, ami azonnal szembetűnik az arra utazónak. Kívül-belül nagyon harmonikus, napfényes és barátságos épület.

Megérkezés után, a lobbyba lépve üdvözlő italos asztallal és kedvesen mosolygó animátorokkal találtuk szembe magunkat, ami szerintem egy nagyon kedves fogadtatás volt, hiszen gondoltak a távolról érkezők és a gyermekek felfrissülésére. A kicsik számára kialakított, babszákokkal kényelmessé varázsolt mesenézős sziget pedig tökéletes volt arra, hogy az izgalmakat váró gyerekek még ne veszítsék el a türelmüket, míg a szülők bejelentkeznek a szállodába. 

A recepcióhoz érve szintén kedves fogadtatásban részesültünk, majd rövid regisztráció utánmagunkhoz vehettük karszalagunkat és belépő kártyáinkat. A csomagok felhordására kérhetjük a londinerek segítségét és egy gurulós kis kocsi is a szolgálatunkra áll, hogy ne kelljen annyit cipekednünk és pakolnunk.

Kids Oasis utazó nagykövetként abban a megtiszteltetésben volt részem, hogy a szálloda igazgatója Sívó Roland kísért fel minket a szobánkig, aki szintén kisgyermekes édesapa, ezért különösen a szívén viseli, hogy családbarát helyként a legkisebbektől egészen a legnagyobbakig figyeljen a vendégek igényeire. Számomra ez egy nagyon különleges élmény volt, mert életemben először nyílt alkalmam beszélgetni azzal az emberrel, aki egy ilyen hatalmas komplexum működéséért felelős. Sára és Dorka a mai napig emlegetik, hogy minket egy kedves bácsi kísért minket a nyaralásra.

A számunkra kijelölt apartmanba lépve a lányok azonnal nekivágtak a szobák felfedezésének, de természetesen a meglepetésként rájuk váró Ele-Fannis és Ele-Fülöp-ös, a szálloda kabala elefántjaival díszített ajándékok tetszettek nekik a leginkább, amiket izgatottan bontogattak és a mai napig a kis párnákkal alszanak, tehát határozottan nagy kedvenceik lettek.

Deluxe Lakosztályban úgy éreztük magunkat, mintha csak otthon lettünk volna, hiszen egy tágas és napfényes apartmanról van szó, ahol  több, mint kényelmesen elfértünk mindannyian.

A külön szülői és gyermekszobaként is funkcionáló franciaágyas szobákon kívül az apartmanban 2 fürdőszoba is található, az egyikben zuhanyzóval, a másikban egy hatalmas káddal, amiben mi mind a négyen elfértünk, valamint  felnőtt illetve gyermek piperecikkek, wc szűkítő, bili és kérésre babakád is várja a gyermekkel érkezőket. 

A folyosókon hatalmas tükrös szekrények gondoskodnak arról, hogy minden holmink elférjen.

A jól felszerelt (mikrohullámsütő, főzőlap, vízforraló, konyhai kiegészítők) amerikai konyhás nappaliból panoráma kilátás nyílik a Velencei tóra. Felejthetetlen élmény volt reggelente, kávézás közben nézni, ahogy felkel a nap a tó felett, este pedig az utolsó napsugarakban gyönyörködni. 

Miután felfedeztük a szobát és elég időt szenteltünk a kilátásban való gyönyörködésnek, természetesen azonnal lecseréltük a nappali viseletünket fürdőruhákra, hogy felfedezzük a fürdő részleget a lányok nagy-nagy örömére. 

A wellness részlegbe a szállodán át, összekötő folyosók segítségével juthatunk el. A gyermek és babamedencéktől kezdve az úszómedencén, a pezsgőfürdőn valamint a normál hőfokú, masszírozó sugarakkal ellátott medencékig mindent megtalálni. A fürdő mérete szerintem pont ideális, hétvégi időszakban sem voltak zavaróan sokan. Itt is lehet csatlakozni animációs programokhoz, mint a vízi aerobik, ami nagyon jó hangulatú, sok felnőtt és gyermek csatlakozott a mozgásban az animátorokhoz. A lányok leginkább a gyermekmedence csúszdáját és egy kis - szülői segítséggel - önálló úszkálást élvezték  a leginkább a nagyobb vízben.  Ahogy Dorka mondta: Anya az úszkálás jó nekem!

Miután kellően elfáradtunk a pancsolásban, mindannyian megéheztünk, így jónak láttuk, ha elkészülünk és megkóstoljuk a szálloda svédasztalos vacsora kínálatát. Az étterem szintén nagyon tágas, bőséges menü kínálata a gyerekeknek is kedvez. Esténként csirke falatkák vagy spagetti, reggelente pedig gabonapelyhek, müzli, joghurtok vagy éppen tejbegríz várja  a kicsiket. 

+tipp: Az étteremben külön asztalka van felállítva a gyerekek számára, ahol rajzolhatnak és játszhatnak, így a szülők nyugodtan befejezhetik az étkezés, ha a gyerekeket már nem foglalja le az evés. Szerintem ez egy szuper dolog, mert korábban nagy fejtörést okozott, hogy mivel kössük le a lányok figyelmét, amíg mi még eszünk, mert persze a telefonjaink most is kéznél voltak, de ez a megoldás még jobb volt.

 

 

Az első eseménydús nap végén még egy kicsit bekukkantottunk a mini disco-ra, ahol Ele-Fanni már javában táncolt a kicsikkel, de a lányok annyira fáradtak voltak a sok izgalom után, hogy úgy döntöttünk, másnap vetjük bele magunkat a programok javába és fáradtan, de az első nap élményeitől boldogan zuhantunk az ágyainkba mindannyian.