Ezt látni kell

Kedvenc helyünk : ROBIRTOK

Szerencsés az a gyerek, akinek van egy falusi nagymamája, akinél az udvarban tyúkok kapirgálnak, ahol kakas kukorékol és malacok dagonyáznak. Bárcsak minden gyerek láthatná, hogy a tej a tehén tőgyéből jön, és milyen jó lenne, ha megsimogathatna egy bárányt, mert akkor ő is érezné, milyen puha a bundájuk, és végre megtudhatná, mi az a gyapjú… 

Egy átlagos városi gyereknek (és valljuk be felnőttnek is) kimondhatatlanul nagy élmény háziállatokat testközelből látni, megsimogatni vagy az etetésben segédkezni, de hová mehetnének mindezt kipróbálni, megélni, ha nincs falusi nagyi, az állatkertben pedig minden kiírás úgy kezdődik, hogy „tilos”.

Van egy tippünk.

A RoBirtok (a tulajdonos keresztneve Robi, innen az elnevezés) egy olyan különlegesen megtervezett farm, ahol  nemcsak a rácson keresztül lehet megfigyelni a házi- és háziasított állatokat, hanem valóban testközelből és megérinthetően. Simogass kisbárányt, nézz az emu gyönyörű szemébe, fejj tehenet, ülj lóhátra, simogass vagy etess nyuszit, csirkét, dámszarvast! Nézd meg, hogy csámcsog a mangalica és milyen aranyosak a kicsinyei, ismerd fel a nandut, nézd meg, milyen gyorsan fut a strucc, vagy fényképezd le a Benett-kengurut! Aki szeretne, aktívan segédkezhet az állatok etetésében is.

 

ÁLLATI ÉLMÉNYEK

Érkezéskor egy borjú méretű kutya fogadja a látogatókat, de aggodalomra semmi ok, Bagira a világ legjámborabb, legszeretetreméltóbb kutyája, akit még az is a szívébe zár a látogatás végén, aki egyébként fél a kutyáktól. A kikövezett úton a tehén- és lovas istállók előtt elhaladva balra a dámszarvasokhoz juthat a látogató, akiket, ha elég csendben vagyunk, tényleg kézből etethetünk. Az ötletesen megfogalmazott információs tábla segít eligazodni, és még tanulhatunk is valamit, ha mást nem, azt mindenképpen, hogy ne mondjuk a dámszarvasra, hogy őzike, pedig tényleg úgy néz ki… Kicsit távolabb ormányos medvék játékát nézhetjük akár egy kényelmes padra letelepedve, de nem lehet betelni a kismalacok látványával sem. Séró, a puha szőrű alpaka nagyon szereti, ha sétálnak vele, és Barka, a szelíd dámszarvas is örömmel fogadja, ha megsimogatják és hősiesen tűri sok szelfi. 

 

MÉG MI? 

A RoBirtokon igazán különleges szülinapi zsúr keretén belül a gyerekek nemcsak állatot simogathatnak, gondozhatnak, hanem megismerkedhetnek a tanyán használt gépekkel is, és akár be is ülhetnek egy markolóba vagy traktorba.  Kipróbálhatják a lovaglást, és együtt készíthetik el a kemencében a kakaós csigát. Gyakran fordulnak meg ovis és iskolás csoportok is a birtokon, akiket előzetes bejelentkezéssel szívesen fogadnak. 

Nem csak a gyerekeket varázsolja el a mesebeli környezet és a sok állat, így a RoBirtok ideális helyszín felnőtt csapatépítő programokra is. Ha pedig valaki úgy érzi, nem tud betelni a sok állatos élménnyel egy nap alatt, arra is van megoldás. Megszállhat a teljesen felszerelt, színvonalas 4 ágyas vendégházban, ahol padlóba épített üvegablakon keresztül a jelképesen örökbe fogadott állatot folyamatosan megfigyelheti, sőt dézsafürdőt is vehet a kenguruk érdeklődő tekintetétől övezve. Izgalmas ugye? 

 

FINOM FALATOK

A RoBirtok családi vállalkozás keretén belül működik, a tulajdonosok pedig híresen jó vendéglátók, így természetesen nem hagyják, hogy a hozzájuk látogatók üres hassal távozzanak. Minden hétvégén falusi vendég-asztallal várják a látogatókat, ami azt jelenti, hogy megkóstolhatják a gazda utánozhatatlanul finom tárkonyos ragulevesét, méghozzá cipóban tálalva vagy a kemencében sült kenyérlángost, sőt előre egyeztetett időpontban sajtkészítő vagy gyógynövényismereti workshopot is szerveznek. A boltocskában házi szörpöt és lekvárt lehet vásárolni, úgyhogy vásárfia nélkül nehéz lesz hazatérni. 

Egyébként nemcsak a vendégeknek szóló rész takaros, hanem az állatok is igen jó körülmények között élnek, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy meglehetősen gyakran születik valamilyen szeretnivaló állatkölyök mindenki nagy-nagy örömére, amiről Facebook és Instagram oldalukon is  mindig hírt adnak. 

Megnéznéd közelebbről? Itt tudsz bejelentkezni!