Ezt látni kell

Tengerparti utazás kisgyerekkel – Ezekre készülj fel!

A tengerpart minden gyerek álma. Első alkalommal nem tudják azonban, hogy milyen hosszú is a tengerparti utazás, mivel is jár pontosan. Ne felejtsd el a következőket, hogy felhőtlen élmény legyen a nyaralás!

Hosszú út a tengerig kisgyerekkel

Készíts be a gyermeknek az útra játékot, foglalkoztató füzetet, mesekönyvet, amivel könnyen lefoglalhatod. Legyen a közelében rágcsálnivaló, amit könnyen ki tud nyitni és innivaló. Tartsatok többször szünetet útközben. Játszatok az utazás alatt barkochbát, beszélgessetek, hallgassatok zenét, és hagyd pihenni is. Talán ha mindezeket beveted, kevesebbszer hangzik el, hogy ott vagyunk már?

 

Valami otthonra emlékeztető

Ha esetleg rátör a gyermekre a honvágy a hosszú nyaralás alatt, azt biztos, nem fogja tudni megfogalmazni. Ha esténként az új helyen nehezebben megy majd az alvás, ha történik valami, ami miatt lefelé görbül a kis szája, biztosan szívesen öleli majd magához az otthonról hozott kedvenc plüssét, a kispárnáját, takaróját. Mindenképp kerüljön bele az utazó táskába.

 

Homokos part

Biztosan figyeltél rá, amikor lefoglaltad a szállásod, hogy homokos legyen a közelben lévő tengerpart. Akár apró kavicsos, akár betonos, akár homokos a part, mindenképp szükség lesz a gyermeknek egy papucsra, ami jól fogja a lábát vagy talán még inkább vízi cipőre. Legyen rajta mindig kalap, és kend be gyakran 50-es faktorszámú, vízálló naptejjel. Könnyebb elviselni a meleget a tengernél, de azért figyelj, hogy árnyékban is legyen. A homokozó-készlet se maradjon otthon.

Könnyű, lenge ruha

Nem divatbemutatóra, hanem nyaralásra mentek. Ne ess túlzásokba, pakold be a kedvenc ruháit, válaszd a könnyű, pamut, egyszerűen felkapható darabokat. A legtöbbet úgyis a fürdőruha vagy fürdőnadrág és a papucs meg a kalap, amit használni fogtok. Szerezzetek be egy napszemüveget is a kisasszonynak/fiatal úrnak. Esetleg érdemes felszerelkezni olyan UV szűrős úszóruhával, ami védi a kicsit a leégéstől is.

 

Víz

Mindig legyen nálatok víz. Kínáld és fogyasszon bőségesen belőle. Ha enni kevesebbet is eszik, nem baj, de a folyadékbevitelre nagyon figyelj.

Gyógyszer

Vigyél magaddal néhány gyógyszert, ne akkor kelljen kapkodni, és idegen nyelven karattyolni vagy pantomimezni a helyi gyógyszertárban. Pakold külön helyre, hogy megtaláld, ha szükség lenne rá. Naptej, leégés elleni krém, sebtapasz, lázcsillapító talán a legfontosabbak. 

 

Együtt töltött idő

Próbáljatok ki új ízeket – ha szeretné, de ne erőltesd. Vegyetek részt hajós kiránduláson, programokon, de ne zsúfold tele a napot. A lényeg, hogy együtt vagytok egy csodás helyen. Ne rohanjatok, néhány fotó után rakd le a telefont, figyeljetek egymásra. Élvezzétek a nyaralást!