Ezt látni kell

Top 10 hazai aquapark és csúszda élmény - ezeket nektek is ki kell próbálni!

Csúszdázni jó de ilyen nagy melegben inkább a vízi csúszdákra szavazunk! A család minden tagjának élmény és feltöltődés, na meg felejthetetlen kaland, amit nem lehet kihagyni nyáron! Aquaparkokat az ország számos pontján találtok. Most megmutatjuk nektek a legkalandosabbakat.

Aquaworld Élményfürdő-Budapest

A budapesti fedett élményfürdőben télen és nyáron 15 medence, élménymedencék sodrófolyosóval, buzgárokkal, jakuzzik, hullám medence, szaunavilág és 11 darab, összesen közel 1 km hosszú csúszda kínál izgalmas kalandot és felhőtlen szórakozást. A csúszdatorony 5. szintjéről indulnak a Forgószél, a Kamikaze és a Repülő szőnyeg elnevezésű óriáscsúszdák, szintén klassz élmény lehet az Ufo vagy a Szivárvány csúszdán száguldani. Találunk még Fekete lyuk, illetve Hagyma csúszdát, Hegyi-folyó csúszdát és Családi csúszdát is a csúszdaparadicsomban. Az Aquaworld Élményfürdő közvetlen szomszédságában található a 4 kidsoasis szélforgs Aquaworld Resort Budapest, így ha valaki távolabbról érkezik vagy 1 naap nem lenne elég neki (amire nagy az esély), akkor itt garantáltan családbarát szállást találhat. 

 

Aquaréna Magyarország-Mogyoród

A mogyoródi aquapark Magyarország legnagyobb szórakoztató élményparkja Közép-Európában is egyedülálló. A vízi és szárazföldi kalandokat is ígérő csúszdapark összesen 26 csúszdapályával, ugrómedencével, lassú folyóval és izgalmas szabadtéri programokkal várja a strandolókat. Az aquapark egyik legnépszerűbb csúszdája a Fekete Lyuk, de kipróbálhatjuk a Kék barlangot, a Repülőszőnyeget, az Óriáskígyót is. Adrenalinnal teli kaland a Rafting, amikor a háborgó folyam elragad titeket és ”csónakon” érkeztek meg a Lusta Folyó nyugodt hullámai közé. Extrém élményeket keresőknek ott a Szabadesés, vagy a Vakondcsúszdák, azaz 130 méter hosszú csúszdák, amelyek a felszínről a föld alatti világon át az ismét a napfényben úszó medencébe repítenek. Menet közben még cápával és kalózzal is meg kell küzdeni. A Nagy csobbanást se hagyjátok ki, a 6 pálya 60 méter hosszan négy emelet mélységbe repít benneteket.

 

Aqua Centrum csúszdapark-Cegléd

A ceglédi Aqua Centrum egy 18 óriáscsúszdás csúszdapark. Az aquapark egy középkori vár hangulatát idézi, mesés, játékos elemekkel. A "gyermek szigeten" sárkánycsúszda, gyermekcsúszdák találhatók, a felnőtteket pedig csőcsúszdák, zárt-, nyitott-, hullámforma csúszdák várják. A 4 sávos családi csúszda és a lassúfolyó közös családi élményt ígér. A vakmerőbb fürdőzők számára a kamikaze, illetve a hagyma csúszda lehet egy igazi bátorság próba. Az Aqua Centrum extrém ajánlata továbbá az ingacsúszda, (Magyarországon először) valamint a legújabb és legizgalmasabb Dragon csúszda, amelyen 16 méter magasból 60km/órás sebességgel lehet csúszni.
 

Sárvári Gyógy-és wellnessfürdő

Sárváron színes és izgalmas csúszdák várják a látogatókat és 18 medencében, köztük gyógy- és élménymedencékben, hullámmedencékben, gyermekmedencékben, jakuzzikban pancsolhatunk. A 23 csúszda között vannak óriáscsúszdák, szivárványcsúszda, versenycsúszdák és két igazán izgalmas új elem is: egy 106 méteres szuper csőcsúszda, amely néha sötét, néha világos, de az is előfordul, hogy villódzó fényeket láthatunk benne illetve egy U alakú csúszda, amelyen gumigyűrűben fel és alá csúszdázhatunk, mint ahogy a gördeszkások teszik az pályájukon.

 

Atlantika Vízividámpark-Gergelyiugornya

A Vásárosnaményhoz közeli Gergelyiurgonyán található aquapark 10 medencével és 13 csúszdával rendelkezik és arról híres, hogy Magyarországon egyedülálló fóka show szórakoztatja a fürdővendégeket naponta kétszer. Többek között 3 Anakonda csúszdán, dupla Kamikaze csúszdán illetve két Shuttle csúszdán száguldozhatunk, utóbbi extra élményt nyújt, gyakorlatilag egy két sávos csúszdában 15 méterről, 45 fokos eséssel érkezünk egy "bobon" a medencébe. Az sem mellékes, hogy a legkedvezőbb belépőjegy árakat ebben az aquaparkban találjuk.

 

Hungarospa-Hajdúszoboszló

Hazánkban először Hajdúszoboszlón adtak át csúszdaparkot még 2000-ben. A hajdúszoboszlói fürdőkomplexum területén található Aquapark szolgáltatások csak a strandfürdő belépő megváltása után vehetők igénybe. 25 csúszda és 8 strandmedence, 7 gyermekmedence, 6 gyógymedence, és 1-1 úszó-, élmény-, és merülőmedence várja a látogatókat. Igazi csúszdaparadicsom található itt: óriás-, hidro-, multicsúszda, kamikáze, fekete lyuk, őrült folyó, Big hole, Twister és Niagara teszi teljessé az élményt. A hajdúszoboszlói Aquapark extrém zónájában sziklamászó fal, 6 csúszda - melyek 16 méter magas indítótoronyból indulnak-, szabadesős alagút, vízhurok, szuperhullám, cunami, űrcsónak és vízcső garantálja az extrém élményeket.

 

Aquacinema-Kisvárda

A kisvárdai strand, a régi Várfürdő, mai nevén Aquacinema új medencékkel, élményelemekkel és csúszdaparkkal várja a strandolókat. A 14 db csúszdából álló csúszdapark egy 5 emeletes csúszdatoronnyal kiegészülve várja a kalandvágyókat. A bátrak kipróbálhatják az óriás csavarcsúszdát, a fekete lyukat, és vannak félig nyitott, illetve alagútszerű, négysebességű pályák is. Az első szintről 3 csúszda indul, 2 éves kortól használhatóak.

 

Zalakarosi Fürdő

Zalakaroson a kültéri és fedett gyógymedencék, termál- és élménymedence, hullámmedence, merülő medence és úszómedence mellett 23 csúszda várja a csobbanni vágyókat. A gyermekek imádni fogják a több mint 60 vízi attrakcióval rendelkező Vízipók-Csodapók Mesestrandot az Adrenalin csúszdapark pedig a bátor és kalandra éhes látogatók kedvence lesz. Az extrém csúszdák, mint a fényeffektekkel teli varázsalagút, a 105 méter hosszan kanyargó csúszda vagy az 50 méter hosszú, extrém meredek csúszda garantáltan felpörgeti a pulzusodat!
A szabadesés élményét is átélheted egy pillanatra az egyik csúszdán és vannak csúszdák, ahol gyorsasági versenyeket is rendezhettek.

 

Ellipsum Élmény- és Strandfürdő-Miskolctapolca

Miskolctapolcán, a fürdők völgyében egy különleges és modern fürdőkomplexum várja az év 365 napján a kikapcsolódni vágyókat. Az öt ellipszis alakú épületben három tematikus fürdőcsarnokot, hat beltéri és két kültéri medencét három óriáscsúszdát és számos további vízi attrakciót találnak a vendégek. A legszuperebb, legvagányabb különlegessége az Ellipsum élményfürdőnek a 66 méter hosszú virtuális valóság csúszda, ahol csúszás közben egy speciális szemüvegen keresztül, négyféle lehetőség közül kiválasztható virtuális világ tárul a csúszdázók elé.

 

Van tovább:

A Balaton legnagyobb szabadtéri vízicsúszdája, Balatonfenyvesen, a szabadstrandon található. A csúszda egyik ága 120 méter hosszú és 11 százalékos lejtésű, a másik pedig közel 40 méter hosszú és 30 százalékos lejtésű.

 

És még tovább:

Ez is biztosan tetszeni fog a kalandvágyóknak, csak még egy kicsit várni kell rá!: A világ leghosszabb, másfél kilométeres csúszdája épül Eplényben a nyár folyamán. A tervek szerint egy speciális csónakban ülve csúszhatunk majd le a vízicsúszdán, így közben szárazak maradhatunk és mindenki, korhatár nélkül igénybe veheti majd az újdonságot!

 

Éljenek a kalandok, éljen a nyár! Jó csúszdázást, kellemes kikapcsolódást mindenkinek!