Ezt látni kell

Vadregényes hegyvidéki kisvasutazás a Börzsönyben

Magyarország legvadregényesebb hegyvidéki erdei vasútját építette újjá a Börzsönyben az Ipoly Erdő Zrt.  A beruházással megvalósult az évtizedeken át hiányzó összeköttetés, így Szob és Nagybörzsöny között Magyarország leghosszabb fővonalú hegyvidéki erdei vasútvonala jött létre, összehangolt menetrenddel.
Vadregényes hegyvidéki kisvasutazás a Börzsönyben

A Márianosztrát és Nagyirtáspusztát összekötő, csaknem 7 km hosszú, keskeny nyomtávú pályaszakasz vonalvezetése, szintemelkedése, lejtése és tájesztétikai értéke egyaránt kuriózum.

A kisvasutazást érdemes tehát más programokkal összekötni, hiszen ez a térség és a Börzsöny egésze többnapos itt tartózkodásra is kiváló lehetőségeket kínál. A kisvasút közelében turistautak, kerékpárutak, minőségi erdei szálláshelyek találhatók. Tematikus túrák is tehetők, hiszen a Kéktúra útvonala mellett zarándokútra is rácsatlakozhatunk.

A szálláshelyek, természeti és kulturális látnivalók, remek szolgáltatások élménnyé varázsolják a természetben való kikapcsolódást, a családi, baráti barangolásokat! Erdei foglalkozások, megfelelő kapacitás segíti a legtökéletesebb erdei iskolai programok, osztálykirándulások, nyári táborok lebonyolítását.

Ehhez az egyik legalkalmasabb szálláshely a Nagybörzsönyben található Malomkert Panzió, kapacitásunk 100 fő, minden szobánk fürdőszobával rendelkezik, csak néhány a választható programjaink közül: borkóstolás, időutazás a faluban kalandtúra, jurta állítás, íjászat, kézműves programok.

A Malomkert Panzió családbarát ajánlataiért kattints ide!