Kreatív

3 zseniálisan egyszerű húsvéti dekoráció

Ti hogy szoktátok kifújni a tojást? Nektek is behorpad a homlokotok mire végeztek eggyel? Én hústűvel szoktam egy megfelelő méretű lyukat fúrni az aljára és a tetejére és úgy fújom ki belőle a tartalmát. Nem könnyű. Időnként beleszédülök, úgyhogy, ha te is szeretnél ilyen húsvéti dekorációt, amit aztán akár a locsolóknak is adhatsz, már most elkezdheted gyűjteni a kifújt tojásokat, hogy ne egyszerre kelljen.
3 zseniálisan egyszerű húsvéti dekoráció

Locsolóváró kislányok

Papír gurigából készül az alja, amit be kell vonni valami szép színes papírral.  Erre jöhet a szoknya, amihez egy megfelelő vastagságúra vágott papaírcsíkot kell bevagdosni, hogy rakott szoknyának nézzen ki. A ruhát persze ki is lehet díszíteni de szerintem jobb móka ha a frizurákra fektetjük a nagyobb hangsúlyt. A sárga, barna (vagy fekete) fonalat tetszés szerint tekerd, hajtogasd vágd és ragasztópisztollyal rögzítsed a tojásfej búbjára. Alkoholos filccel rajzolj szemet, szájat rajzolunk és papírból vágj kezet amit ragasszál fel a henger két oldalára!  A hajba masni is tehető. Ugye édesek?

 

Cukorkatartó virág a locsolóknak

A cukorkatartó virág elkészítése még ennél is egyszerűbb. Virágformát kell rajzolni egy színes papírra vagy ha margarétát szeretnénk, akkor fehérre. Utóbbi azért is gyermekbarátibb megoldás, mert a kicsik saját maguk színezhetik, festhetik ki a szirmokat. Ennek közepébe kell felragasztani a muffin papírt és ezt a kelyhet lehet aztán színes cukorkával vagy drazséval megtölteni. Hogy legyen tartása a virágnak, ajánlott keményebb, kartonpapírból kivágni a virágot.

 

Törölköző nyuszi

A zseniálisan egyszerű törölköző nyuszikat a lakberendezési boltokban kapható filléres kéztörlő törölközőből is elkészítheted, így a fürdőszobába érkező vendég vagy családtag biztosan elmosolyodik és megállapítja, hogy ebben a házban ügyelnek a részletekre.  A mellékelt ábra megmutatja hogyan hajtogasd. A nyuszi szemeit pedig  öntapadós dekor-szemekkel vagy akár  gombokkal, patentokkal is elkészítheted.