Kreatív

Legyél divattervező a természetben!

Inspirálódjatok a természetből és közben ismerkedjetek a különböző felületekkel!

Öltöztessetek fel egy kedves modellt a természet, a környezet kínálta ruhadarabokba. Tökéletes játék lehet egy kirándulás, erdei séta, vagy arborétum látogatása során. Egyszerű elkészíteni, és nem foglal sok helyet az utazás során sem.

 

Amire szükség lesz:

 

újrahasznosított kartonlap (pl. dobotokból, ingek csomagolásából)

rajzeszközök

sniccer, olló

 

 

Maradék kartonra a gyerkőc rajzoljon egy kislányt, nagy szoknyával (de rajzolhatunk lepkét, autót, állatokat, bármit, aminek egy részét ki tudjuk majd tölteni a háttérrel)

A kislány szoknyáját sniccerrel vágjuk ki, ezt kisebb gyerek esetén mindenképpen a szülő végezze.

Aztán indulhat a móka, keressünk hátteret a szoknyának. Lehet ez egy közös szülő-gyerek program a túra, kerti kalandozás, vagy kirándulás alkalmával.

 

 

 

A gyerek keresi a hátteret, a szülő befotózza. Érdemes megbeszélni, milyen hatású, érzésű látványra a szoknya, majd megfogni, milyen a tapintása az adott természetes anyagnak (növénynek, kőnek, földnek, víznek).

Természetesen olyan anyagokat, ami sérülést okoz (pl. bőrirritáló növények, éles sziklák) ne fogjunk meg.

A játékot variálhatjuk sokféleképpen: gyűjtsünk szoknyamintát szín szerint, puhaság szerint, de csak úgy kedvünkre is. Hányféle mintát tudtatok összegyűjteni? Melyik tetszett a legjobban?

Melyiket tudnátok valódi szoknyán is elképzelni?

 

 

Vicces játék, és mókának sem utolsó, ugyanakkor nagyon jó fejlesztő, nyíltvégű játék is: nagyon fontos a tapasztalatszerzés miatt: megismeri a gyerek a különböző felületeket (kemény, puha, hideg, meleg, sima, hepehupás, nedves, száraz) és vizuális látványukat és összekapcsolja azt, fejlődik a taktilis érzéke.