Kreatív

Készítsetek virágkirakót!

A virágokkal oroszlánfejet és virágzó kaktuszt készítünk. A játék során fejlődik a gyerkőc kreativitása, finommotorikája, megismeri a virágokat és részeit, ráadásul jó móka is lesz.

A kertekben, a réteken és parkokban naponta gyönyörködhetünk a szebbnél szebb virágokban. Nagyon szeretem a virágokat, egyik kedvencem a levendula, mely az illatával is elvarázsol. A réteken nyíló sárga virágtenger pedig jókedvűvé tesz.

Tudták ezt a gyerekeim is, ezért az oviból hazafelé jövet gyakran szedtek egy csokornyi pitypangot nekem: kócos és kusza csokrok voltak ezek, hosszabb, rövidebb szárral vagy akár szár nélkül, de nekem a legkedvesebbek.

 

Amit tudtam, vízbe tettem, de a rövidszárúakkal nem boldogultam, és mivel kidobni nem szerettem volna, rajzok kiegészítői lettek: a napocska a virágos réten, a csibe feje, a szivárványos szirmú virág közepe.

 

Most egy hasonló virágos ötlete hoztam, melyhez csak

 

kartonlapra,

ollóra,

filctollra és

valamilyen szúró eszközre (én ceruzát használtam) van szükség. No és virágokra.

 

 

TIPP: Ha nincs otthon virágotok, nézzetek körül a szabadban, sok helyen találtok olyan virágot, amelyeket felhasználhattok a következő játéknál. Vigyázzatok, hogy védett növényeket ne szedjetek le.

A játékhoz célszerű fűnyírás, kaszálás előtt a növényt gyűjteni, amikor már egyébként is lenyírnák.

A játék után egyes virágokat fel is használhattok. A pitypangok szirmaiból szörpöt, a körömvirágból krémet, olajjal macerátumot készíthettek.

 

Első lépésben rajzoljátok meg az alapot: az oroszlán fejét, a kaktuszt.

 

Majd vágjátok ki a formákat ollóval.

Ezután szúrjátok ki a kartont ott, ahová virágokat tennétek. A lyuk ne legyen túl nagy, mert akkor nagyon lötyög benne a virág, de ne legyen túl kicsi sem, mert akkor nehéz a virág szárát a lyukba illeszteni.

 

 

Ha elkészültek az ábrák, jöhet a kirakózás. Igazán szép képeket alkothattok.