Kreatív

5 letölthető, húsvéti játék gyerekeknek

Idén négy teljes napunk van arra, hogy együtt legyen húsvétkor a család. Akár otthon töltjük az ünnepet, akár elutazunk, ezek a játékos feladatok mindig jól jönnek, hiszen lekötik a gyerkőcöket  a húsvéti készülődés során, esős  időben, vagy a családi pihenés alkalmával.

Húsvétkor sok család elutazik, a hosszabb autóutat viszont nem minden gyerek viseli jól: érdemes ezért felkészülni néhány játékos feladattal. Az ünnepre való felkészülés számtalan lehetőséget rejt a különböző képességek fejlesztésére is: a feladatlapokkal a figyelem, koncentráció, kreativitás is fejlődik, emellett a gyerkőc még jól is szórakozik. Neked mindössze annyi a feladatod, hogy letöltsd az anyagokat, és elintézd a nyomtatást. Van benne ovisoknak, kisiskolásoknak való, és gondoltunk a kamaszokra is.

 

1. Tojás és nyuszi vadászat

A feladat, hogy a gyerkőc megtalálja és megszámolja az összes azonos nyuszit és tojást a képen.

 

2. Sudoku kicsiknek

A Sudoku tábla alatti képeket kel kivágni, majd a táblába helyezni, úgy, hogy minden sorban és oszlopban csak egyszer szerepeljen minden kép, illetve a vastag kereten belül is csak egyszer szerepelhetnek a figurák.

3. Szókereső

Az összekevert betűk között ott rejtőznek a pirossal írt szavak is.

 

4. Megtalálod?

Ezt a játékot már a szálláshelyen, kirándulás közben is játszhatjátok. Az ilyen keresős játékok a gyerekek kedvencei, általában egymást licitálva akarják először meglátni a kijelölt objektumot, és sorra követelik az újabbakat.

 

5. Fotókihívás, (nemcsak) kamaszoknak

Jó móka, és később szép emlék lesz ez a fotókihívás a családnak, hiszen akár közösen is teljesíthetitek. A lényeg, hogy minél kreatívabb, eredetibb fotók készüljenek.

 

Kellemes húsvéti ünnepet!